SalbutamSR

SalbutamSR

SalbutamSR nedir ne için kullanılır, SalbutamSR nasıl kullanılır, SalbutamSR ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mikropellet

Salbutamol sülfat

Ambalaj:

 4 mgx14 ve 56 Kapsül

: : 8 mgx14ve 56 kapsül

Endikasyon:

 Semptomlar Oluştuğunda rahatlamak için hasta tarafından bilinen, astım krizinin ortaya çıkmasına neden olabilecek koşullarda (örneğin egzersiz,kaçınılması mümkün olmayan alerjene maruz kalınması durumunda)semptomları önleyici olarak kullanılır. Özellikle hafif, orta ve şiddetli astımda hemen rahatlatıcı ilaç olarak kullanılır. Ancak,salbutamol güvenilerek düzenli kortikosteroid tedavisine başlanması ve tedaviye devam edilmesi geciktirilmemelidir.

Kontrendikasyon:

 Geçmişindeaşırı duyarlığı bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelikte sağlanması beklenen yarar, fetüse olası etki riskinden büyük ise düşünülmelidir. Muhtemelen anne sütüne geçtiğinde, beklenen yararları herhangi bir potansiyel risk dengeleme dikçe emziren annelerde kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 İskelet Kaslarında hafif bir titremeye neden olabilir, genellikle titreme en çok ellerde belirgindir. Nadiren baş ağrıları bildirilmiştir.Bazı hastalarda periferal vazodilatasyon ve kalp hızında dengeleyici küçük bir artış görülebilir. Anjioödem, ürtiker, bronkospazm, hipotansiyon ve kollaps gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları çok nadir olarak rapor edilmiştir. Çok nadir olarak kas krampları bildirilmiştir. İnhalasyon Tedavisinde, inhalasyonun ardından hemen hırıltıda artış ile paradoksal bronkospazm görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğeroral sempatomimetik ajanlarla kombine edilmemelidir. Salbutamol Kardiyovasküler sistem üzerindeki etkisini artırabileceği nden MAO inhibitörleri ve trisiklik antidepresanlarla tedavi edilen hastalara salbutamol dikkatli verilmelidir. Tablet formları propranolol gibi nonselektif bloker ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Erişkinler ve 12 yaşın üstündeki çocuklar için önerilen günlük doz günde 12 saat ara ile 2 kez 8 mg’dir. 3-12 yaş arasındaki çocuklarda önerilen günlük doz 12 saat ara ile 2 kez 4 mg Kapsüldür(3-12 yaş grubunda 4 mg’lik form tercih edilmelidir).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...