Salsil2

Salsil2

Salsil2 nedir ne için kullanılır, Salsil2 nasıl kullanılır, Salsil2 ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel

Salisilik asit

Ambalaj:

 %2x60 g’lik plastik tüp.

Endikasyon:

 Akne vulgarisin topikal tedavisinde kullanılır. Salisilik asit cildin üst tabakasınıve porları temizlediği için akne tedavisinde tek başına veya tedaviye yardımcı olarak, ayrıca seboreik dermatitte cildi temizleyici ve tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Salisilik aside duyarlı olduğu bilinen kişilerde,2 yaşın altındaki çocuklarda, diyabetiklerde ve dolaşım bozukluğu olan hastalarda, iltihaplı, enfekte ya da irite olmuş dokular kullanılmamalıdır. Ayrıca, ışın tedavisinden önce kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yalnızca topikal kullanım içindir. Vücudun geniş bir bölgesine gereğinden fazla miktarda ve uzun sürede uygulandığında sistemik toksik belirtiler olabilir. Ciltte kuruluk ve irritasyona neden olabilir. Gözlere ve genital, nazal, oral mukozalara uygulanmamalıdır.Gebelerde, emzirenlerde, çocuklarda ve yaşlılardaki kullanımınayö-nelik yapılmış araştırma yoktur.

Yan Etkileri:

 Salisilik asit hafif irritan bir maddedir. Topikal Uygulama ile ciltten emilebilen. Baş dönmesi, işitme kaybı, halsizlik,bulantı, kusma, diyare, psişik değişikliklerle karakterize salisilat toksisitesi çok nadirde olsa görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Salisilik asitin uygulanmasından hemen sonraya da aynı anda diğer topikal akne ilaçlarının kullanılması, cildin irritasyonu ve kuruluğunu artırabilir. İçerdikleri aktif madde miktarına bağlı olarak, aşağıdaki maddelerle kombine kullanımı sonucu etkileşime girebilir: Soyucu veya medikal sabun ya da temizleyiciler,akne müstahzarları ya da benzoil peroksit, rezorsinol, sülfür, tretinoin gibi soyucuları içeren müstahzarlar, aftershave losyonları, astrenjanlar,parfümlü sabunlar, traş kremi ya da losyonları gibi alkol içeren preparatlar,kurutucu etkili kozmetik ya da sabunlar, izotretinoin, medikal kozmetikler.

Doz Önerisi:

 Günde bir ya da iki kez, cilt sabunlu su ile yıkanıp kurulandıktan sonra, cilde ince bir tabaka şeklinde ve yaygın olarak uygulanmalı ve ciltte bırakılmalıdır. Ciltte kuruluk ya da pullanma görülürse doz azaltılmalı ya da gün aşırı uygulamaya geçilmelidir.Salsil 2 Jel, akne tedavisinde diğer ilaçlara yardımcı olarak, örneğin benzoil peroksit içeren topikal müstahzarlara yardımcı olarak da kullanılabilir.Ancak bu durumda cilde aynı anda uygulanmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...