Sandomigran

Sandomigran nedir ne için kullanılır, Sandomigran nasıl kullanılır, Sandomigran ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Pizotifen

Ambalaj:

 0.5 mgx30ve 100 drake.

Endikasyon:

 Tipik ve atipik migren, vazomotor baş ağrıları, Cluster baş ağrısı (Horton Sendromu) gibi tekrarlayan vasküler baş ağrılarının profilaktik tedavisinde endikedir. Pizotifen, gerginlik baş ağrılarında veya psikojen kaynaklı ve posttravmatik baş ağrılarında daha az etkilidir. Migren Krizinde etkisizdir.

Kontrendikasyon:

 Pizotifen Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. 2 yaşından küçük çocuklarda kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Olası bir sedatif etki nedeniyle, araba kullanan veya makinede çalışan hastaların reaksiyonlarını yavaşlatabilir.Gebelikte ancak zorunluluk durumunda kullanılabilir. Tedavi Edilen emziren annelerde, süt ile ölçülen pizotifen yoğunluğunun bebeği etkileme olasılığı olmamasına rağmen, emziren kadınlarda önerilmez.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etkisi sedasyon, daha nadir görülenler baş dönmesi, ağız kuruluğu,bulantı ve kabızlık tr. Çocuklarda SSS stimülasyonu oluşabilir.Pizotifen iştah açıcı etkisi kilo artışına yol açabilir. İyi dokümante edilemeyen birkaç olguda pizotifenle tedavi edilen çocuk ve yetişkinlerde halüsinasyonlar bildirilmiştir, ancak nedensel ilişki bulunamamıştır

İlaç Etkileşimleri:

 Sedatiflerin, hipnotiklerin, belirli soğuk algınlığı preparatları da dahil olmak üzere antihistaminiklerin ve alkolün santral etkilerini arttırabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde günde 1 drajeyle başlanarak doz tedricen arttırılır. Ortalama sürek dozu, bölünmüş dozlar halinde günde 1.5 mg veya geceleri alınan tek bir dozdur. İnatçı olgularda hekim, dozu 3 kerede alınmak üzere günde 3-4.5 g’ye kadar tedricen artırabilir. Çocuklarda 0.5 mg ile başlanarak günlük doz bölünmüş halde 1.5 mg’ye kadar artırılır ya da geceleri 1 mg olarak tek bir doz verilebilir.