Sarvastan

Sarvastan nedir ne için kullanılır, Sarvastan nasıl kullanılır, Sarvastan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Losartan potasyum 50 mg, hidroklorotiyazid 12.5 mg

Ambalaj:

 28 tablet.

Endikasyon:

 Losartan Ve hidroklorotiyazit, kombine kullanıldıklarında aditif antihipertansif etkinlik gösterirler.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda, anürik hastalarda, sülfonamid türevi ilaçlar aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Karaciğer yetmezliği veya ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda önerilmemektedir. Tiyazit tedavisi glukoz toleransınıbozabilir; insülin dahil antidiyabetik ajanlarda doz ayarlamasıgerekebilir. Gebelik saptanması durumunda bu kombinasyonun kullanımı en kısa zamanda son verilmelidir. Tiyazidler insan sütüne geçer. Anne Sütü ile beslenen çocuğa potansiyel istenmeyen etkilerinden dolayı,ilacın anne için olan önemi göz önüne alınarak ilacı veya emzirmeyi kesip kesmeye karar verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Baş dönmesi, anjiyoödem(yüz, dudaklar, farenks ve/veya dilde şişme), nadiren hepatit, diyare bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol, barbitüratlar ve narkotikler, antidiyabetik ilaçlar (oral ajanlar ve insülin),diğer antihipertansifler, kolestiramin ve kolestipol reçineleri,kortikosteroidler, ACTH, presör aminler (örn. adrenalin), nondepolarizan çizgili kas gevşeticiler (örn. tubokürarin), lityum, nonsteroid antienflamatuar ilaçlar hidroklorotiyazit ile etkileşir.

Doz Önerisi:

 Losartanın başlangıç dozu 50 mg’dir. İntravasküler sıvı yetersizliği ve karaciğer yetmezliği olanlarda başlangıç dozu 25 mg’dir. Losartan Günde bir yada iki kez toplam 25-100 mg dozunda alınabilir.