Sebon

Sebon

Sebon nedir ne için kullanılır, Sebon nasıl kullanılır, Sebon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM

Metamizol sodyum

Ambalaj:

 1 g/2 mLx5 ve 10 Ampul

: : 2 g/4 mLx6 ampul.

Endikasyon:

 Şiddetli Akut ve kronik ağrılar (örn. romatizmal hastalıklardaki ağrılar,baş ve diş ağrıları, tümör ağrıları, yaralanmalar, postoperatif ağrılar); mide bağırsak kanalına, safra yollarına, böbrek ve alt idrar yollarına ait spastik kökenli, şiddetli akut ve kronik ağrılar;başka önlemlerle, örneğin soğuk nemli kompres ile düşürülemeyen yüksek ateş.

Kontrendikasyon:

 Pirazolon alerjisi veya intoleransı (örn. metamizol,izopropil aminofenazon, propifenazon, fenazon veya fenilbutazon içeren ilaçlara aşırı duyarlılık) olan hastalarda, hepatik porfiri, doğuştan glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, kan diskrazileri gibi bazı metabolizma hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Bronş astması ve özellikle saman nezlesi şeklinde belirtilerin eşlik ettiği kronik solunum yolu enfeksiyonu olan hastalar veya çeşitli ağrı ve romatizma ilaçlarına karşı aşırı duyarlılığı(analjezik astması, analjezik intoleransı) olan kişiler dipiron kullandıkları zaman astma veya şoka maruz kalabilirler. Aynı durum,az miktarda alkol aldıkları zaman aksıran, gözleri yaşaran, yüzde şiddetli kızarmadan yakınan veya besin maddelerine, kürklere,saç boyalarına, konservasyon maddelerine karşı deri reaksiyonları,kaşıntı, ürtiker gibi aşırı duyarlılık gösteren hastalar için de geçerlidir.Gebelerde Özellikle ilk 3 ay ve son 6 hafta içinde kesin bir endikasyon varsa kullanılmalıdır. Tıbbi zorunluluk olmadıkça 3 aylıktan küçük veya 5 kg’den düşük ağırlıktaki bebeklere uygulanmamalıdır. Müstahzarların Parenteral formlarının uygulanması sırasında anafilaktik şok gö-rülebilir.

Yan Etkileri:

 Şok ve agranülositoz, lökopeni, trombositopeni gibi kan tablosu bozuklukları, agranülositoz, yüksek ateş, titreme,boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, ağız burunboğaz genital ve anal bölgelerde inflamatuvar lezyonlar gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Siklosporin ile kullanıldığında siklosporin düzeyleri düşürebilir. Dipiron ve alkol birbirlerinin etkilerini artırırlar.

Endikasyon: İntermittan Klodikasyon, dinlenme sırasındaki ağrılar, kas krampları, Raynaud Hastalığı gibi periferik arter hastalıklarının uzun süreli tedavisinde;vestibüler irritabilite ve Meniere hastalığında gö-rülen belirtilerin(baş dönmesi, kulak çınlaması, bulantı, kusma gibi) tedavi ve profilaksisinde;taşıt tutmasına karşı profilaktik amaçla endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hipotansif hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Uyuşukluğa neden olabilir. Bu nedenle hastalar, otomobil ve dikkat gerektiren makineleri kullanmaları yönündeki uyarılmalıdır.Gebelerde ve emzirenlerde etki ve güvenirliği belirtilmediğinden,kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik deri reaksiyonları ve yorgunluk hissi görülebilir. Yaşlı hastalarda uzun süreli tedavilerde çok nadiren ekstrapiramidal semptomlar gözlenebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bilinen bir etkileşimi yoktur.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde önerilen başlangıç dozu günde 3 kez 1 Tablettir. İdame dozu hastanın durumuna göre günde 2 veya 3 kez 1 Tablettir. Gereğinde doz günde 1-3 kez 75 mg (225 mg) kadar artırılabilir.6-12 yaş arası çocuklarda erişkin dozunun yarısı uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...