Sef

Sef

Sef nedir ne için kullanılır, Sef nasıl kullanılır, Sef ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Sefaleksin Monohidrat

Ambalaj:

 500 mgx16 Tablet

: : 1gx16 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu solunum yolu enfeksiyonları, otitis media,cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik enfeksiyonları ve prostatit dahil ürogenital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporingrubu antibiyotiklere aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sefaleksin tedavisine başlamadan önce penisilin,sefalosporin ve diğer alerjenlere karşı önceden aşırı duyarlılık reaksiyonu olup olmadığı iyice soruşturulmalıdır. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dozaj kreatinin klirensine göre düzenlenmelidir.Gebelikte güvenirliği henüz kesinlik kazanmamıştır. Emziren annelere uygulanması halinde dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Psödomembranöz Kolit semptomları tedavi sırasında veya sonrasında görülebilir.Nadiren bulantı, kusma ve tedaviyi kesmeyi gerektirmeyecek şiddetli diyare ve ayrıca dispepsi ve karın ağrısı bildirilmiştir. Geçici Hepatit ve kolestatik sarılık çok nadiren bildirilmiştir. Kızarıklık,ürtiker ve anjioödem şeklinde alerji görülebilir. Anafilaktik Şok da bildirilmiştir. Genital ve anal pruritus, vajinit ve vajinal akıntı, yorgunluk hissi, sersemlik, baş ağrısı, eozinofili, nötropeni ve SGOT, SGPT değerlerinde artışlar da bildirilen reaksiyonlar arasındadır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde önerilen doz günde 1-4 g arasında değişebilir. Genellikle 6 saat ara ile ve eşit dozlar halinde uygulanmalıdır.250 mg 6 saat ara ile verilir. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında 500 mg 12 saat ara ile verilir. Çocuklarda 25-50 mg/kg/gün olarak önerilen doz, genellikle 6 saat ara ile ve eşit dozlar halinde uygulanmalıdır.Çocuklarda günlük doz hiçbir zaman 4 g’nin üzerine çıkmamalıdır.Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında total günlük doz 12 saat arayla verilir. Çeşitli enfeksiyonlarda ve otitis mediada günde 75-100 mg/kg eşit dozlarda 6 saat ara ile verilir.b hemolitik streptokok enfeksiyonlarının tedavisinde Sef Süspansiyon’un tedavi edici dozları oluşabilecek komplikasyonları önleme amacı ile en az 10 gün kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...