Sekodin

Sekodin

Sekodin nedir ne için kullanılır, Sekodin nasıl kullanılır, Sekodin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Oksolamin fosfat

Ambalaj:

 50 mg/5 mL x 120 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Larenjit,farenjit, trakeit bronşit gibi enflamasyonlu ve buna bağlı olarak öksürüğe neden olan hastalıklarında bronşektazi, boğmaca, soğuk algınlığı komplikasyonları, sigara ve hava kirliliğine bağlı öksürüklerde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılıkta kontrendikedir.

Uyarılar:

 Oksolamin mide bağırsak sisteminde irritasyona neden olabilmektedir. Bu nedenle yemeklerden sonra alınması önerilir.2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara neden olduğu bildirildiğinden,bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Seyrek Olarak ve özellikle de aç karnına alındığında bulantı, kusma, bağırsak hareketlerinde artma görülebilmektedir. Hafif lokal anestezik etkisine bağlı olarak ağız mukozasında geçici his azalmasına neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Sekodin Şurup: Genel olarak günde kg başına 15-25 mg verilir.Bu günlük doz 4 eşit doza bölünerek verilmelidir. Ortalama olarak,2 yaşından büyük çocuklara günde 4 kez her 4 saatte bir 5 mL’lik ½-2 kaşık, yetişkinlere günde 4 kez her 4 saatte bir 5 mL’lik 2-4 kaşık.Sekodin Tablet: Günlük doz yetişkinlerde 4 kez 1 Tablet, 6-15 yaş arasındakilerde günde 4 kez yarım Tablettir.Yemeklerden sonra tok karnına alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...