Seldepar

Seldepar nedir ne için kullanılır, Seldepar nasıl kullanılır, Seldepar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Selejilin HCl

Ambalaj:

 5 mgx50 tablet.

Endikasyon:

 Uzun sürelevodopa kullandıktan sonra dekarboksilaz inhibitörlerinin yardımıolmaksızın, artık levodopa tedavisine yeterli yanıt vermeyen(yani sabah akinezileri ve hafif on off semptomları gösteren) idiyopatik morbus Parkinson hastalığında, levodopa ile kombine tedavide endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hipertansiyon,glokom, idrar retansiyonu ile birlikte yürüyen prostat adenomlar,ağır kardiyak ritim bozukluğu, ağır anjina pektoris, ilerlemiş bunamahalleri, mide ve duodenum ülserleri antidepresif lerle tedavi sırasında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Dopa terapisinde, özellikle özgeçmişlerindeveya halen kardiyovasküler yetmezlik, psişik sorunlar, gastrik yada duodenal ülseri olan rizikolu hastalar göz altında tutulmalıdır.Tercihen gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,nadiren kusma, ağız kuruluğu, ortostatik hipotansiyon, istisnai olarak ritim bozuklukları, uykusuzluk, ajitasyon, anksiyete, nadiren halüsinasyon, zihin bulanması gibi psikotik epizodlar, devamlı veya yoğun diskinezi, nadiren spastik tipte anormal hareketler gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Levodopa İle etkileşimi özel bir durumdur. Sinerjik etki beklendiğinden ilaç izlenmelidir. Selejilin genellikle levodopa dozunu %30 oranında azaltır ve buna bağlı olarak da istenmeyen etkiler en az düzeye iner.

Doz Önerisi:

 Günlük doz sabahları kahvaltıdan sonra 1x2 Tablet Veya kahvaltıdan sonra 1 ve öğle yemeğinden sonra 1 Tablet kullanılır.Levodopa ile kombine uygulanmalıdır.