Seretide

Seretide

Seretide nedir ne için kullanılır, Seretide nasıl kullanılır, Seretide ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Diskus

Salmeterol Ksinafoat, flutikazon propiyonat

Ambalaj:

 100µg: İçinde her biri 50µgsalmeterol ve 100µg flutikazon propiyonat içeren 60 blister taşıyan 1 Diskus

: : 250µg: İçinde her biri 50µgsalmeterol ve 250µg flutikazon propiyonat içeren 60 blister taşıyan 1 Diskus

: : 500µg: İçinde her biri 50µgsalmeterol ve 500µg flutikazon propiyonat içeren 60 blister taşıyan 1 Diskus.

Endikasyon:

 Bronkodilatör Ve inhale kortikosteroid kullanımının uygun olduğu yetişkin ve çocuklarda astma dahil reversibl obstrüktif akciğer hastalığının düzenli tedavisinde endikedir. Bu şunları içerebilir: Uzun etkili -agonistleri ve inhale kortikosteroidlerin etkili sürek dozunu alan hastalar, inhale kortikosteroid tedavisi altındaki, semptomları olan hastalar, inhale kortikosteroidler gereksinim duyan ve düzenli bronkodilatör kullanan hastalar.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Reversiblobstrüktif havayolu hastalıklarının tedavisi normalde kademeli bir programizlemelidir ve hastalar hem klinik olarak hem de akciğer fonksiyon testleri ile izlenmelidir. Bu kombinasyon, hızlı ve kısa etkili bronkodilatör (ör.salbutamol) gerektiren akut semptomlarda hemen rahatlamak için önerilmez.Tedavi ani olarak kesilmemelidir. Olası sistemik etkiler adrenal supresyon,çocukların ve adölesanların büyümesinde gecikme, kemik mineral dansitesindeazalma, katarakt ve glokomu içerir. Gebelerde ve emziren annelerde kullanımı ancak ilacın anneye sağlaması beklenen yararları fetüse olan olası zararlarından büyük ise düşünülmelidir.

Yan Etkileri:

 Salmeterol Ve flutikazon propiyonatın kombine kullanımında, advers etkilerin tipi ve şiddetinin her bir bileşikle ilgili olması beklenebilir. Bu iki bileşiğin bir arada verilmesiyle ilave advers etkiler bildirilmemiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Selektif ve selektif olmayan blokerler reversibl obstrüktif havayolları hastalığı olanlarda kullanımlarını zorunlu kılacak bir neden yoksa kullanılmamalıdır. Güçlü CYP3A4 inhibitörleri (örneğin ketokonazol, ritonavir) ile birlikte kullanıldığında,flutikazon propiyonat sistemik olarak maruz kalma potansiyeli artacağından dikkat edilmelidir.

Doz Önerisi:

 Seretide Diskus sadece oral inhalasyon yoluyla kullanılır. Optimum terapötik yarar sağlamak için, semptomları olmasa bile Seretide’düzenli kullanılması şarttır. Hastalar düzenli olarak doktor kontrolünde bulundurularak Seretide dozunun optimum düzeyde kalması sağlanmalı, sadece doktor önerisi ile değiştirilmelidir. Doz, semptomları etkili olarak kontrol eden en düşük doza ayarlanmalıdır. Hastalara hastalıklarının şiddetine göre uygun flutikazon propiyonat dozu içerenSeretideDiskus verilmelidir. Yetişkinler ve 12 yaştan büyük çocuklar: Günde 2 kez bir inhalasyon Seretide 100 µg Diskus(50µgsalmeterol ve 100µg flutikazon propiyonat) veya bir inhalasyon Seretide 250 µg Diskus(salmeterol 50µg ve flutikazon propiyonat 250µg) veya bir inhalasyon Seretide 500 µg Diskus(salmeterol 50µg ve flutikazon propiyonat500µg) kullanılabilir. 4 yaş ve daha büyük çocuklar: Günde 2 kez bir inhalation Seretide 100 µg Diskus(50µgsalmeterol ve 100µg flutikazon propiyonat) kullanılmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...