Serevent

Serevent

Serevent nedir ne için kullanılır, Serevent nasıl kullanılır, Serevent ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnhaler

Salmeterol Ksinafoat 25 µg/doz

Ambalaj:

 25 µg/doz 60 ve 120 dozluk dozluk ambalaj.

Endikasyon:

 Yetişkinlerde Astım (noktürnal astım ve egzersizle gelen astım dahil), kronik bronşit ve amfizemde reversibl havayolları tıkanmalarının uzun süreli devamlı tedavisinde kullanılır. Çocuklarda egzersiz nedeniyleoluşan bronkospazmların uzun süreli olarak önlenmesi dahil astımda reversibl havayolu tıkanmasının devamlı tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Salmeterol oral veya inhale kortikosteroid tedavisi yerine kullanılamaz. Kortikosteroid tedavisini tamamlayıcıolarak kullanılabilir. Kısa etkili bronkodilatörlerin etkiliolduğu astmatik semptomları gidermek için kullanılmamalıdır. Gebelerde Ve emziren annelerde ancak ilacın anneye yararı fetüs ve bebek üzerine olası zararlarından büyükse düşünülmelidir.

Yan Etkileri:

 Titreme, subjektif palpitasyon, baş ağrısı gibi yan etkileri bildirilmiştir. Dozdan sonra “wheezing”de artış ile paradoksal bronkospazm görülebili; böyle bir durumda salmeterol hemen kesilmeli ve alternatif tedaviye geçilmelidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Selektif ve selektif olmayan blokerler, reversibl obstrüktif havayolları hastalığı olanlarda kullanımlarını zorunlu kılacak bir neden yoksa kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Serevent İnhaler: Sadece inhalasyon yoluyla kullanılır. Erişkinlerde günde 2 kere 2 inhalasyon kullanılır. Maksimum Günlük doz 2 kere 4 inhalasyon dur. 4 yaşın üzerindeki çocukların günde 2 kere 2 inhalasyon kullanılır.Serevent Diskus: Sadece İnhalasyon yoluyla kullanılır. Erişkinlerde; günde 2 kere 1 inhalasyon kullanılır. Çok daha şiddetli havayolu tıkanması olan hastalarda doz maksimum günde 2 kez 2 inhalasyona arttırılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...