Seroquel

Seroquel

Seroquel nedir ne için kullanılır, Seroquel nasıl kullanılır, Seroquel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ketiapin

Ambalaj:

 25 mgx30 tablet

: : 100 mgx30 tablet

: : 200mgx30 ve 60 tablet

: : 300 mg x 30 ve 60 tablet

: : Tedaviye Başlama Paketi: 25 mg 6 tablet ve 100 mgx2 tablet.

Endikasyon:

 Ketiapin, çok sayıdan nörotransmitter reseptörü ile etkileşime giren, atipik bir antipsikotiktir ve şizofreni tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Quetiapine karşı aşırı duyarlı olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Özellikle başlangıçtaki doz titrasyon döneminde olmak üzere, ortostatik hipotansiyon yapabilir. Gebelik sırasında yalnızca, beklenen yararlar doğabilecek risklerden açıkça daha üstün olduğu takdirde kullanılmalıdır. Bebeğini emziren annelere,ketiapin kullandıkları süre boyunca emzirmeleri önerilmelidir.Ketiapin somnolansa neden olabildiğinden, hastalar, tehlike yaratabilecek makinelerin ve bu arada motorlu araçların kullanılmaması konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Somnolans,göz kararması, kabızlık, postural hipotansiyon, ağız kuruması ve karaciğer enzim anormallikleri görülebilir. Baş ağrısı, asteni, karınağrısı, sırt ağrısı, ateş, gö-ğüs ağrısı, postürel hipotansiyon, taşikardi,hipertansiyon, kabızlık, ağız kuruması, dispepsi, ishal, GGT artışı,lökopeni, ALT (SGPT) yükselmesi, AST (SGOT) yükselmesi, vücut ağırlığında artış, miyalji, somnolans, göz kararması, anksiyete, rinit, deride-döküntüsü, deride kuruma, kulak ağrısı, idrar yolu enfeksiyonu bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Merkezi Sinir sistemini etkileyen diğer ilaçlarla ve alkolle birlikte dikkatle kullanılmalıdır. Ketiapinin fenitoin ve karbamazepin, barbitüratlar,rifampin gibi diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığı hastalarda psikotik semptomların kontrol altında kalmasını devam ettirmek için, ketiapin dozlarının artırılması gerekebilir. Ketiapinin, güçlü CYP3A4 inhibitörleriyle, örneğin sistemik ketokonazol ile veya eritromisinle birlikte kullanılması sırasında dikkatli olunması önerilir.

Doz Önerisi:

 Aç veya tok karnına olmak üzere günde 2 kere alınmalıdır.Erişkinler: Tedavinin ilk 4 gününde alınacak toplam günlük dozlar 1. gün 50 mg, 2. gün 100 mg, 3. gün 200 mg’dir. 4. günde kullanılacak maksimum günlük doz 300 mg’yi geçmemelidir 4. günden sonra doz, genellikle etkili doz sınırları olan günde 300-450 mg arasında kalacak şekilde titre edilmelidir. Klinik yanıta ve hastanın intoleransına bağlı olarak doz, günde 150-750 mg arasında değişebilir.Yaşlılar: Yaşlarda,özellikle de başlangıçtaki dozaj döneminde dikkatle kullanılmalıdır.Yaşlı hastalarda tedaviye, günde 25 mg Seroquel ile başlamak gerekir. Daha sonra doz, hergün 25-50 mg kadar artırılmalı ve sonunda,genç hastalarda neden daha düşük olması muhtemel etkili doz bulunmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...