Serozil

Serozil

Serozil nedir ne için kullanılır, Serozil nasıl kullanılır, Serozil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Sefprozil

Ambalaj:

 500 mg x 10 tablet.

Oral Süspansiyon İçin Toz

Sefprozil 250 mg/5mL

Ambalaj:

 250 mg/5 mL x 60 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu farenjit,tonsillit, sinüzit ve otitis media gibi üst solunum yolu enfeksiyonları;bronşit, pnömoni gibi alt solunum yolu enfeksiyonları; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (apselerde cerrahi drenaj gerekir); akut sistit dahil komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporin grubu antibiyotiklere alerjisi olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sefprozil tedavisi uygulamadan önce, hastanın daha önceden sefprozile, sefalosporinlere, penisilinlere ve diğer ilaçlara aşırı duyarlı olup olmadığı belirlenmelidir.b laktam antibiyotikler arasındaçapraz duyarlık olduğu kesinlikle kanıtlandığından, penisilineduyarlı kişilere dikkatle uygulan-malıdır. Ciddi böbrek yetersizliği olan hastalarda sefprozilin total günlük dozu azaltılmalıdır. Gebe Kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışmalar olmadığından, gebelikte zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır. Dozun ‰3’ün---den daha azıanne sütüne geçtiğinden, emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Diyare, bulantı, kusma,karın ağrısı, AST (SGOT) yukselmesi, ALT (SGPT) yükselmesi, alkalin fosfataz yükselmesi, bilirubin yükselmesi, döküntü, ürtiker, baş dönmesi, hiperaktivite, baş ağrısı, sinirlilik, uykusuzluk, konfüzyon,uyuklama, eozinofili, diaper döküntü, süperenfeksiyon, genital kaşıntı ve vajinit görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Aminoglikozidlerin sefalosporinlerle birlikte uygulanmasından sonra nefrotoksisite bildirilmiştir. Probenesidinaynı anda uygulanması sefprozilin AUC değerini iki katına çıkarır.

Doz Önerisi:

 12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde doz, üst solunum yolu enfeksiyonlarında günde bir kez 500 mg, sinüzitte 12 saatte bir 250-500 mg, alt solunum yolu enfeksiyonlarında 12 saatte bir 500 mg, komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonlarında günde 1 kez 500 mg, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında 12 saatte bir 250 mg veya 24 saatte bir 500 mg’dir. Çocuklarda (Serozil Klinik Çalışmalarda en az 6 aylık hastalara uygulanmıştır) otitis mediada 12 saatte bir 15 mg/kg, üst solunum yolu enfeksiyonları, farenjitveya tonsilitte günde bir kez 20 mg/kg veya 12 saatte bir 7.5 mg/kg, sinüzitte 12 saatte bir 7.5 mg/kg 15 mg/kg, komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında günde bir kez 20 mg/kg. Maksimum günlük pediatrik doz, yetişkinler için önerilen günlük maksimum dozu geçmemelidir.Beta hemolitik streptokok enfeksiyonlarının tedavisinde,Serozil 10 gün süreyle uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...