Setron

Setron

Setron nedir ne için kullanılır, Setron nasıl kullanılır, Setron ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Granisetron HCl

Ambalaj:

 3 mg/3 mLx1 ve 5 ampul.

Endikasyon:

 Emetojen kanser tedavisi ve sitostatik tedavinin yolaçtığı bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Granisetron veya ilişkili maddelere karşı bilinen aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Granisetron Uyanıklığı advers olarak etkilediğine dair bir kanıt yoktur. Klinik nedenlerle zorunlu olmadıkça gebe kadınlara uygulanmamalıdır. Granisetronun anne sütünegeçişiyle ilgili veri bulunmadığından, tedavi sırasında emzirme kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Baş Ağrısı ve kabızlık en sık kaydedilen advers olaylar olmakla birlikte, bunların çoğu hafif ve orta şiddette görülmüştür. Önemsiz cilt döküntüleri nadiren görülür.Klinik çalışmalarda normal sınırlar içinde kalmakla birlikte, karaciğer transaminazlarında ortalama düzeylerinde geçici artışlar saptanmıştır.

Doz Önerisi: 

Setron Ampul: Erişkinlerde 10 µg/kg dozunda kemoterapi başlamadan önceki 30 dakikalık zaman diliminde uygulanması önerilir. Seyreltilmek Sizin 30 saniyede İV bolus şeklinde ya da%0.9 sodyum klorür veya %5 dekstroz ile toplam hacim 20-50 mL olacak şekilde seyreltilerek 5 dakikada infüzyon şeklinde uygulanabilir.

Setron Film Tablet: Erişkinlerde genellikle günde tek doz 2 mg ya da iki doz 1 mg kullanılır. Günde tek doz 2 mg kullanıldığında granisetron kemoterapiden 1 saat önceki zaman diliminde verilir. Günde iki doz uygulama yapıldığında ise 1 mg’lik ilk doz kemoterapiden 1 saat önceki zaman diliminde, 1 mg’lik ikinci doz ise ilk dozdan 12 saat sonra verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...