Sevorane

Sevorane nedir ne için kullanılır, Sevorane nasıl kullanılır, Sevorane ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Likit

Sevofluran

Ambalaj:

 100 ve 250 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Hastanede Yatan veya yatmadan tedavi gören pediatrik ve erişkin hastaların cerrahisinde, genel anestezinin indüksiyon ve sürdürülmesi için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Sevofluran Ve diğer halojenli ajanlara duyarlı olduğu bilinen hastalar ve malign hipertermiye bilinen veya şüpheli genetik duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gebelerde açık bir şekilde gerektiğinde kullanılmalıdır.Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Sevofluran emziren bir kadın uygulandığında dikkatli olunmalıdır. Tüm anestezik ajanlarla olduğu gibi, hastalar tehlikeli makine kullanmak gibi zihin açıklığı gerektiren aktiviteler başarılmasının, genel anestezi sonrası bir müddet bozulabileceği konusunda uyarılmalıdır. Hastalar sevofluran anestezisinden sonra bir süre araç kullanmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Doza Bağımlı kalp ve solunum depresyonu yapabilir. En sık bildirilen yan etkiler,genel olarak, bulantı, kusma, öksürükte artma ve hipotansiyon; erişkinlerde,bulantı, kusma ve hipertansiyon; yaşlılarda, hipertansiyon, bulantı ve bradikardi; pediatrik hastalarda kusma, ajitasyon, artmış öksürük ve bulantıdır. Sevofluran ile bağlantısı olan diğer sık görülen advers etkiler bulantı, kusma, artmış öksürük, hipotansiyon, ajitasyon, somnolans, titreme,bradikardi, artmış salivasyon, solunum bozukluğu, hipotansiyon, taşikardi,laringismus ve ateştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Benzodiazepinler Ve opioidlerin sevofluran MAÇını düşürmeleri beklenir. Depolarizasyonyapmayan kas relaksanlarının etkisi sevofluran ile artar.

Doz Önerisi:

 Yalnızca anestezi konusunda deneyimli hekimler tarafından ya da bu hekimlerin denetiminde kullanılmalıdır.