Sicorten

Sicorten nedir ne için kullanılır, Sicorten nasıl kullanılır, Sicorten ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Halometazon

Ambalaj:

 0.5 mg/gx30 g’lik tüp.

Merhem

Halometazon

Ambalaj:

 0.5 mg/gx30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Kortikosteroidlere yanıt veren çeşitli tipte ve farklı yerleşim gösteren enfekte olmamış inflamatuar deri hastalıkları: Seboreik dermatit, kontakt dermatit, atopik dermatit, localize nö-rodermatit(lichen simplex chronicus), nummular egzama ve psoriasis vulgarisin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bakteriyel Ve viral deri enfeksiyonları (piyodermi, su çiçeği, aşı sonrası deride döküntüler, herpes simpleks, herpes zoster gibi) mikotik deri hastalıkları, frengiye bağlı deri hastalıkları, deri tüberkülozu,rosacea, perioral dermatit, akne vulgaris, ülserleşmiş bölgeye uygulama,halometazon ve ayrıca etkin maddeye aşırı duyarlılık ile göze uygulama kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hastanın yaşı dikkate alınmaksızın uzun süreli tedaviden kaçınılmalıdır. İlacın kapalı pansuman şeklinde uygulanması sınırlı süre için yapılmalı ve uygulama küçük alanlarla sınırlandırılmalıdır.Çocuklar 2 haftadan ve 2 yaşın altındaki bebeklerde 7 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır. Çocuklarda kapalı pansuman şeklinde uygulanmamalıdır. Konjunktivaya temas etmesinden kaçınılmalıdır.Gebelerde kullanılırken yarar/zarar ilişkisi dikkatle düşünülmelidir.Süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Güvenlik nedeniyle emzirme sırasında dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Uygulama yerinde bazan yanma hissi, kaşıntı, nadiren kuruluk, eritem, deri atrofisi, folikülit, akne ve püstül oluşumu görülmüştür. Şiddetli irritasyon veya duyarlılık gelişirse tedavi kesilmelidir.

Doz Önerisi:

 Günde 1-2 kez yeterli miktarda hasta bölgeye sürülerek hafifçe ovulmalıdır. Kronik deri hastalıklarında (psöriazis ve kronik egzama gibi) tedavi neden kesilmemelidir.