Silovir

Silovir nedir ne için kullanılır, Silovir nasıl kullanılır, Silovir ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Asiklovir

Ambalaj:

 50 mg/gx 10 gramlık tüp.

Aklovir Krem:

 50mg/gx10 g(İlsan);Asiviral Krem: 50 mg/gx10 g(Terra);Hernovir Krem: 50 mg/gx10 g(Nobel);Virosil Krem: 50 mg/gx10 g(Seba).

Endikasyon:

 Bağışıklık sorunu olan veya olmayan kişilerde ilk ve tekrarlayan Herpes Genitalis Enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan kişilerde Herpes simplex(mukokutanöz) enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan ya da enfeksiyon ve komplikasyonları açısından risk altında bulunan çocukların Varicella zoster enfeksiyonu tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Asiklovirekarşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelikte ancak elde edilecek yararların bilinmeyenolası risklerden daha fazla olduğuna inanılan durumlarda kullanılmalıdır.Anne sütüne düşük konsantrasyonlarda geçtiğinden emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüleri,bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş dönmesi, konfüzyon, halüsinasyonlar,somnolans, baş ağrısı ve halsizlik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Probenesid,sistemik olarak uygulanan asiklovirin ortalama yarılanma süresini artırır.

Doz Önerisi:

 Silovir Krem: Gece dozu atlanırsa yaklaşık 4 saatlik aralıklarla,günde 5 kez uygulanmalıdır. Tedaviye 5 gün devam edilmelidir. Beş gün içinde tam iyileşme gerçekleşmezse, tedaviye 5 gün daha devam edilmelidir. Enfeksiyonun Başlamasından sonra ortaya çıkması beklenen lezyonlara mümkün olduğunca erken dönemde uygulanmalıdır.

Tablet:

 Erişkinler: Herpes Simpleks enfeksiyonlarının tedavisi: Gece dozu atlanırsa, yaklaşık 4 saat aralıklarla günde 5 kez 200 mg dozunda kullanılır.Tedaviye 5 gün devam edilmelidir. Ancak, ağır akut enfeksiyonlarda bu süreninuzatılması gerekebilir.Su çiçeğive zona tedavisi: Gece dozu atlanarak, yaklaşık 4 saatlik aralıklarla günde 5 kez 800 mg dozunda kullanılır. Tedaviye 7 gün süreyle devam edilmelidir.Çocuklar: Herpes simpleks enfeksiyonlarının tedavisi ve bağışıklık sistemi baskılanmış olanlarda profilaksi: İki yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu, iki yaşından küçüklerde erişkinlerde kullanılan dozunyarısı kullanılmalıdır.Suçiçeğinin tedavisi: Altı yaş ve üstüçocuklarda günde 4 kez 800 mg kullanılır. 2-5 yaşlarındaki çocuklarda günde 4 kez 400 mg kullanılır. İki yaşından küçük çocuklarda günde 4 kez 200 mg kullanılır.