Simeco

Simeco nedir ne için kullanılır, Simeco nasıl kullanılır, Simeco ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Süspansiyon

Alüminyum hidroksit 215 mg, magnezyum hidroksit 80 mg, simetikon 25 mg/5 mL.

Ambalaj:

 200 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Gastrit,peptik ülser, peptik özofajit ve hiatus hernisinde görülen hiperasiditenin giderilmesinde ve gaz rahatsızlıklarının semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İleri derecede böbrek fonksiyon yetmezliği olanlarda,apandisit yakınması olanlarda, hipofosfatemi olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Alüminyum ve magnezyum bileşikleri yaklaşık %1 oranında sodyum içerirler. Düşük sodyum diyeti uygulanan hastalarda antrasit kullanılırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Alüminyum Bileşikleri uzun süre kullanıldıklarında osteomalazi yapabilirler.Magnezyum hidroksit ve diğer magnezyum tuzları, böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalarda SSS depresyonuna ve hipomagnezemiye bağlıbaşka semptomlara yol açabilir. Ayrıca hipoalbüminemi oluşabilir.Bu bileşimin 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.Gebelerde ve emziren annelerde sadece gerektiğinde kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Magnezyum içeren antiasitler diyareye, alüminyum içerenler ise konstipasyona neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antasit alımının ilk bir ya da iki saati içindeoral yoldan hiçbir ilaç alınmamalıdır. Fenitoin, tetrasiklinler,digoksin, izoniazid, amfetamin, antikoagülanlar, antimuskarinik ajanlar, indometazin, demir tuzları, naproksen, fenotiyazinler,fenilbutazon, psödoefedrin, kinin, kinidin, salisilatlar, sülfadiazin ile etkileşebilecek inden, bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 3-4x1-2 ölçek süspansiyondur.