Simulect

Simulect nedir ne için kullanılır, Simulect nasıl kullanılır, Simulect ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Basiliksimab

Ambalaj:

 20 mgx1 Flakon ve 5 mL’lik enjeksiyonluk su ampulü.

Endikasyon:

 Erişkin Ve pediatrik hastalarda de novo böbrek transplantasyonunda akut organ reddine karşı profilaksi sağlanmasında endikedir. Mikroemülsiyon siklosporin ve kortikosteroid dayalı immünsüpresyon tedavisi ile birlikte veya mikroemülsiyon siklosporin,kortikosteroidler veya azatiyoprin ya da mikofenolat mofetil içeren üçlü immünosüpresif sürek tedavisinde kullanılmaktadır.

Kontrendikasyon:

 Basiliksimabakarşı aşırı duyarlığı bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Basiliksimab Yalnızca, organ transplantasyonundan sonra uygulanan immünosüpresif tedavi alanında deneyim sahibi doktorlar tarafından reçete edilmelidir.Basiliksimabın hem ilk kullanımında, hem de daha sonraki tedaviler sırasında 24 saatten daha kısa süre devam eden, şiddetli akut aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Annede elde edilebilecek potansiyel faydalar, fetusun karşılaşabileceği risklerden daha üstün olmadığı sürece gebe kadınlara verilmemelidir. Basiliksimab kullanan kadınlar, son dozu izleyen 4 ay boyunca bebeğini emzirmemelidir.

Yan Etkileri:

 Basiliksimab,organ nakledilmiş hastalarda, altta yatan hastalığın, immünosüpresif lerin ve diğer ilaçların birlikte kullanılmasının sonucu olarak görülen advers olayların fazla olmasına yol açan bir ilaç olarak gözükmemektedir.

İlaç Etkileşimleri:

 Basiliksimab Bir immunoglobulin olduğundan, metabolik bir ilaçilaç etkileşim beklenmemektedir.

Doz Önerisi:

 Standart doz, her biri 20 mg’lik iki kısım şeklinde olmak üzere total 40 mg’dir. İlk 20 mg, transplantasyon ameliyatından önceki 2 saat içerisinde verilmelidir. İkinci 20 mg’lik dozun, transplantasyondan 4 gün sonra verilmesi gerekir. Vücut ağırlığı 35 kg’nin altında olan pediatrik hastalarda önerilen total doz, 10 mg’lik 2 kısım şeklinde verilmek üzere toplam 20 mg’dir. Vücut ağırlığı 35 kg veya daha fazla olan pediatrik hastalarda işe erişkinlerde doz; her biri 20 mg‘lik iki kısım şeklinde olmak üzere total 40 mg önerilir. İlk doz, transplantasyon ameliyatından önceki 2 saat içerisinde verilmelidir. Kullanıma hazırlanan Simulect, 20-30 dakikada tamamlanacak intravenöz infüzyon ve bolus enjeksiyon şeklinde kullanılır. İnfüzyon/enjeksiyon solüsyonu hazırlamak için, kutu içindeki ampulde bulunan 5 mL enjeksiyonluk su, toziçeren flakona katılır. Tozun erimesi için, Flakon yavaşça çalkalanır.Kullanıma hazırlanan bu solüsyon mümkün olduğunca kısa sürede kullanılır.