SinakortA

SinakortA nedir ne için kullanılır, SinakortA nasıl kullanılır, SinakortA ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Triamsinolon asetonid

Ambalaj:

 40 mg/1 mL x 1 ampul.

Endikasyon:

 Sistemik Kortikosteroid tedavisinin endike olduğu alerjik hastalıklar,dermatozlar, generalize romatoid artrit ve diğer konnektif doku hastalıkları,aynı zamanda mafsalların, bursit, tendon kılıfları veya ganglionlar enflamasyonları nın tedavilerinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Akut enfeksiyonu,herpes zosteri ve gözünde ülserli herpes simpleksi olanlarda immünolojik yanıt ve enflamatuvar reaksiyonlara karıştığı için kontrendikedir.Kullanımları sırasında canlı aşı uygulaması kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.Peptik ülserli, osteoporoz misli, psikoz veya ağır psikonevroz olanlarda ancak hayat kurtarıcı olduğu zaman; konjestif kalp yetmezliği,kronik böbrek yetmezliği, diabetes mellitus, enfeksiyon hastalığı olanlarda ve yaşlı kişilerde de çok büyük dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Sırt ağrısı osteoporoza işaret olabilir. İntrakraniyal basıncı artan çocuklarda risk artar, enfeksiyon acilen tedavi edilmelidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Barbitüratlar,fenilbutazon veya rifampisinle birlikte verilirse ilacın metabolizması hızlanarak etkisi azalabilir.

Doz Önerisi:

 Sistemik enfeksiyonlarda önerilen erişkin başlangıç dozu 60 mg ve sürek dozu ise 20-80 mg’dir. 6-12 yaş arası çocuklarda ise günlük doz 40 mg’dir. Lokal enjeksiyonlarda küçük sahalar için 10 mgve büyük sahalar için 40 mg uygulanır. Birden fazla hasta odak bulunduğunda her bir mafsala birer enjeksiyondan total 80 mg uygulanır. İki enjeksiyon arası 15 gündür.