Siropar

Siropar

Siropar nedir ne için kullanılır, Siropar nasıl kullanılır, Siropar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Piperazin hekzahidrat

Ambalaj:

 100 mg/mLx100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Ascaris Lumbricoides(solucan) ve Enterobius vermicularis(kıl kurdu) tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Piperazin Ve tozlarına karşı duyarlı olan kişilerde, böbrek, karaciğer yetmezliklerinde(yeni geçirilmiş sarılık dahil), nö-rolojik hasarlarda, epilepsidekullanılmamalıdır. Eğer önemli bir SES ve gastrointestinal sistem ve hipersensitivite reaksiyonu görülürse kullanıma devam edilmemelidir.

Uyarılar:

 Kıl Kurdu (oksiyür) tedavisinden sonra gerek büyüklerdeve gerekse çocuklarda otoenfeksiyon olabileceğinden ilk tedaviden 2 hafta sonra aynı tedavi bir kez daha tekrarlanmalıdır. Aynı evdeki şahısların birinde kıl kurdu görülürse, evdeki herkesin aynı tedaviye tabi tutulmaları gerekir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Bulantı, kusma, diyare, ürtiker, baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması gibi belirtiler olabilir. Nadiren hemolitik anemi gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Pirantel Ve klorpromazin ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Oksiyür Tedavisi: Bu tedavide doz, yaş ve vücut ağırlığına göre hesaplanarak 7 gün boyunca günde tek doz olarak uygulanır.Erişkinlerde ve 12 yaş/40 kg üstü çocuklarda bir kerede 3 ölçek, 5-12 yaş/17-40 kg çocuklarda bir kerede 2 ölçek, 2-4 yaş/13-16 kg çocuklarda bir kerede 1 ölçek, 2 yaş/13 kg altı çocuklarda bir kerede 50-75 mg/kg.Ascaris Tedavisi: Sabahları tek doz halinde verilir. Erişkinlerde Ve 10 yaş/34 kg üstü çocuklarda bir kerede 6 ölçek, 6-10 yaş/21-33 kg çocuklarda bir kerede 4 ölçek, 5-6 yaş/17-20 kg üstü çocuklarda bir kerede 3 ölçek,2-4 yaş/13-16 kg çocuklarda bir kerede 2 ölçek ve 2 yaş/13 kg altı çocuklarda bir kerede 120 mg/kg.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...