Sistral

Sistral nedir ne için kullanılır, Sistral nasıl kullanılır, Sistral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Klorfenoksamin HCL

Ambalaj:

 10 mg/1 mL x 6 ampul.

Endikasyon:

 Kaşınma İle birlikte görülen cilt hastalıkları (egzama, ürtiker) ve bazı genel hastalıklar (diyabet, suçiçeği vb.), böcek sokması, serum hastalığı, alerjik nezle, Quincke ödemi ve alerjik nedenli mide bağırsak hastalıklarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Antikolinerjik Etkisinden dolayı glokom ve idrar tutukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Klorfenoksamin reaksiyon gösterme zamanını geciktirebilir.Bu nedenle dikkat gerektiren makineleri kullanan kişilerin bu konuda uyarılmaları önerilir. Gebelerde ve emzirenlerde kesin gerekiyorsa kullanılmalıdır. Küçük çocuklarda özellikle doza dikkat edilmesi gerekir; merkezi hipereksitabilite ortaya çıkabilir.

Yan Etkileri:

 Özellikle Duyarlı kişilerde yorgunluk, baş dönmesi, koordinasyon bozuklukları ve ağız kuruluğuna rastlanabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol ve merkezi sinir sistemini deprese eden ilaçların sedasyon etkisini artırdığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Doz Önerisi:

 Sistral Ampul: Erişkinlerde Günde 2-3 kez 1 mL IM, ağır olgularda yavaş yavaş 1 mL/dak uygulanması şartıyla İV enjekte edilebilir. 2 yaşına kadar olan çocuklardaerişkin dozunun dörtte biri, 2-5 yaş arası çocuklarda erişkin dozu üçte biri ve 5-10 yaş arası çocuklarda erişkin dozunun yarısının kullanılması önerilir.Systral Jel/Krem: Hasta ve kaşıntılı bölgeye günde birkaç kez uygulanır.