Solian

Solian

Solian nedir ne için kullanılır, Solian nasıl kullanılır, Solian ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Amisülpirid

Ambalaj:

 200 mg x 60 ve 90 tablet.

Solian

Film Tablet

Ambalaj:

 400 mg 30 film tablet.

Endikasyon:

 Baskın Negatif semptomlar ile karakterize olan hastalar dahil olmak üzere, pozitif semptomlar (delüzyonlar, halüsinasyonlar, düşünce bozuklukları gibi) ve/veya negatif semptomların (duygulanım küntleşmesi, emosyonel ve sosyal çekilme gibi)baskın olduğu akut ve kronik şizofrenik rahatsızlıkların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Amisülpiridekarşı aşırı duyarlık, hipofiz bezi prolaktinomaları ve meme kanseri gibiprolaktine bağlı tümörlerin varlığı, feokromositoma, 15 yaşın altındaki çocuklar; gebelik ve laktasyon, uygun bir gebelikten korunma yöntemi kullanılmadığı sürece çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar.

Uyarılar:

 Hipertermi,kas rijiditesi, otonomik instabilite, bilinç bulanıklığı ve CPK yükselmesi ile karakterize olan nöroleptik malign sendrom meydana gelebilir. Özellikle yüksek günlük dozlarla tedavi sırasında, hipertermi ortaya çıktığı takdirde,amisülpirid dahil, bütün antipsikotik ilaçlar kesilmelidir. Epilepsi öyküsü olan hastalar Solian tedavisi sırasında yakından izlenmelidir. Parkinson Hastalarına amisülpirid uygulanması gerektiğinde, hastalığı şiddetlendirme riski nedeniyle, diğer anti dopaminerjik ajanlar gibi amisülpirid de dikkatle uygulanmalıdır. Tavsiye edildiği gibi kullanılsa bile reaksiyon süresini etkileyebileceği den, araç veya makine kullanma yetisi bozulabilir.

Yan Etkileri:

 Uykusuzluk,anksiyete, ajitasyon, somnolans, konstipasyon, bulantı, kusma, ağız kuruluğu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkolün Etkilerini arttırabilir. Narkotikler, anestezikler, analjezikler, sedatif H1-antihistaminikler,barbitüratlar, benzodiazepinler gibi MSS depresanları ve diğer anksiyolitik ilaçlar, klonidin ve türevleri; antihipertansifler ve diğer hipotansif ilaçlar;dopamin agonistleri (örn: levodopa) ile birlikte kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 Akut psikotik epizodlar için 400 mg/gün ve 800 mg/gün arasında değişen oral dozlar tavsiye edilir. Bazı olgularda, doz 1200 mg/günde yükseltilebilir. 1200 mg/gün üzerindeki tozlar güvenirlik açısından tam olarak değerlendirilmedi ğinden, kullanılmamalıdır. 15 yaşın altındaki çocuklarda kontrendikedir. Böbrek yetmezliğinde, doz kreatinin klirensi 30 ile 60 mL/dakarasında olan hastalarda yarıya, 10 ile 30 mL/dak olan hastalarda üçte biri düşürülmelidir. Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda (<10 mL/dak)kullanıma ilişkin deneyim olmadığından, dikkatli kullanılması tavsiye edilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...