Soliyod

Soliyod

Soliyod nedir ne için kullanılır, Soliyod nasıl kullanılır, Soliyod ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Çözelti

Povidon İyot %10

Ambalaj:

 30 ve 100 mL’lik, plastik sprey başlıklı şişe.

Endikasyon:

 Operasyona Hazırlık amacıyla, vücudun ameliyat edilecek bölümünde (vajina dahil) cildin dezenfeksiyonunda genel topikal bakterisid virüsid olarak; yaralanma, (yırtık,sıyrık) durumunda acil ilk yardımda; ikinci ve üçüncü derecede yanıklarda;hastane ve muayenehanelerde, koruyucu antienfektif ajan olarak, operasyon sonrası insizyon enfeksiyonu engellemek amacıyla, ağızda gelişen pamukçukta,bakteriyel ve mikotik cilt enfeksiyonlarında, dekübit veya dolaşım bozukluğuna bağlı ülserde, ağızda ve boğazda operasyon öncesi temizlikte kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Yalnız Harici kullanım içindir. Çözeltinin içindeki iyoda veya diğer maddelerden birine karşı hassasiyeti olan kişilerde kullanılmamalıdır. Kullanıldıktan sonra ciltte herhangi bir reaksiyon (kızarma, irritasyon) ortaya çıkması halinde tekrar kullanılmamalıdır. Ciltten iyot emilimi çok az olmasına karşın, tedbir olarak gebelerde, emziren annelerde, yenidoğanlarda, süt çocuklarında, tiroid hastalarında, nontoksik nodüler guatrda uzun süreli kullanılmamalı, dikkatli olunmalıdır.

Uyarılar:

 - Göze temas ettirilmemelidir. Çok uzun süre ile ve geniş bir alanda kullanılırsa iyoda bağlı sistemik istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir; tedbir alınmalıdır. Alkali ortamda dezenfektan aktivitesi azalır. Proteinlerve sabun deaktivasyona neden olabilir. Cilde çözelti uygulandıktan sonra üzeri kapatılmamalıdır. Yutulmamalıdır.

Doz Önerisi:

 İhtiyaç duyulduğunda, deriye birkaç dakika, mukoza ve yaralara ise ihtiyaca uygun bir süre tatbik edilmelidir. Cilde sürülerek veya sprey halinde uygulanarak tatbik edilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...