Soventol

Soventol nedir ne için kullanılır, Soventol nasıl kullanılır, Soventol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel

Bamipin laktat

Ambalaj:

 20 mg/gx20 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Bir Antihistaminik olarak, antipruritik, lokal anestezik ve antiflojistik özelliklere sahiptir. Pruritus sine materia, pruritus senilis, analiz et vulvada;kaşıntılı ekzamalarda, örneğin, eksojen ve endojen nedenli, aşırı duyarlığabağlı ekzama ve ekzantemlerde, bunlar arasında bakteriyel ve mikotik ekzamalarda (anti bakteriyel ve mikotik tedavinin yanı sıra), anal ve genital ekzamalarda, dermatitis herpetiformis (Duhring hastalığı), nörodermit gibiçeşitli nedenli pruritlerde; ürtiker ve Quincke ödemi gibi deri ve mukozanın alerjik reaksiyonlarında; güneş yanıkları, I. ve II. derece yanıklar, UV ışınlarından kaynaklanan eritem, röntgen ve radyum ışınlarından kaynaklanan deri reaksiyonları, deniz anası eritemi gibi deri lezyonlarında; sivrisinek,arı, yaban arısı, eşek arısı gibi böcek sokmalarında ve soğuktan kaynaklanan ürtiker ve donma gibi soğuğun neden olduğu tahribatlarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bamipin Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Çok Seyrek olarak çocuklarda huzursuzluk, şaşkınlık ve göz bebeklerinde büyüme gözlenmiştir. Yetişkinlerde yorgunluk görülmüştür. Gebeliğin özellikle ilk üç ayında, ilaç uygulamasındaki bugünkü anlayışa göre, uygulanması özenle tartılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Özellikle Mukozaya uygulanmasından sonra nadiren görülebilen yanma hissi birkaç dakika içinde kaybolur.

Doz Önerisi:

 İnce bir tabaka halinde deriye sürülür. Hastanın durumu uygunsa, jel deriye masaj yapılarak yedirilir.