Spalt

Spalt

Spalt nedir ne için kullanılır, Spalt nasıl kullanılır, Spalt ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol 450mg, benzil mandelat 50 mg, kafein 50 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Baş, diş,kas, eklem ağrıları ve adet rahatsızlıklarında; grip ve ateşli hastalıklardan meydana gelen ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz.

Uyarılar:

 Bütün ağrı kesici ilaçlarda olduğu gibi, önerilenden dozdan fazlası alınmamalı ve yüksek dozda 10 günden uzun süre devamlı olarak kullanılmamalıdır. Eğer ağrı 5 gün-den veya ateş 3 günden fazla devam ederse, tedavi gözden geçirilmelidir. Anemi, kalp, akciğer,karaciğer, böbrek bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelik sırasında güvenirliği kanıt olmadığından kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Aşırı duyarlı olanlarda cilt döküntüsü ve nadir olarak larenks ödemi, anjiyonörotik ödem ve anafilaksi görülebilir.Seyrek de olsa lökopeni, trombositopeni, anemi gibi hematolojik yan etkileri rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bütün antipiretiklerde olduğu gibi, fenotiyazinlerlebirlikte kullanılırsa ciddi hipotermiye neden olabilir. Kafein İdrarda 5 hidroksi asetik asit testinde yanlış pozitif sonuca; idrarda vanilmandelik asit, katekolamin düzeyinde hafif artmaya neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde ortalama günlük doz 2-3 kez 1-2 Tablettir.Bir kerelik doz 2 tableti, günlük doz 6 tableti geçmemelidir. Çocuklarda Ortalama doz, 2-3 kez olmak üzere 6-10 yaş için ½ Tablet, 11-12 yaş için 1 Tablet şeklinde ayarlanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...