Spalt

Spalt nedir ne için kullanılır, Spalt nasıl kullanılır, Spalt ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol 450mg, benzil mandelat 50 mg, kafein 50 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Baş, diş,kas, eklem ağrıları ve adet rahatsızlıklarında; grip ve ateşli hastalıklardan meydana gelen ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz.

Uyarılar:

 Bütün ağrı kesici ilaçlarda olduğu gibi, önerilenden dozdan fazlası alınmamalı ve yüksek dozda 10 günden uzun süre devamlı olarak kullanılmamalıdır. Eğer ağrı 5 gün-den veya ateş 3 günden fazla devam ederse, tedavi gözden geçirilmelidir. Anemi, kalp, akciğer,karaciğer, böbrek bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelik sırasında güvenirliği kanıt olmadığından kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Aşırı duyarlı olanlarda cilt döküntüsü ve nadir olarak larenks ödemi, anjiyonörotik ödem ve anafilaksi görülebilir.Seyrek de olsa lökopeni, trombositopeni, anemi gibi hematolojik yan etkileri rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bütün antipiretiklerde olduğu gibi, fenotiyazinlerlebirlikte kullanılırsa ciddi hipotermiye neden olabilir. Kafein İdrarda 5 hidroksi asetik asit testinde yanlış pozitif sonuca; idrarda vanilmandelik asit, katekolamin düzeyinde hafif artmaya neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde ortalama günlük doz 2-3 kez 1-2 Tablettir.Bir kerelik doz 2 tableti, günlük doz 6 tableti geçmemelidir. Çocuklarda Ortalama doz, 2-3 kez olmak üzere 6-10 yaş için ½ Tablet, 11-12 yaş için 1 Tablet şeklinde ayarlanır.