Spasmex

Spasmex

Spasmex nedir ne için kullanılır, Spasmex nasıl kullanılır, Spasmex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Trospiyum klorür

Ambalaj:

 15 mgx30, 50, 100 tablet

: : 30 mgx30, 50, 100 tablets.

Endikasyon:

 Nonhormonalve nonorganik vejetatif mesane fonksiyon bozuklukları (semptomatik irritable mesane, duyusal urge inkontinans); Medulla spinalisin supranükleer lezyonlarına sekonder olarak gelişen spastik nörojen mesane (detrusor hyperreflexia) durumlarda görülen idrara çıkma sıklığında artış (pollaküri) ve gece işemesinin (noktüri) semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Dar açılı glokomu olan hastalarda, selim prostat hipertrofisinde,idrar retansiyonu olan hastalarda, mide bağırsak kanalının mekanik stenozunda,taşiaritmide ve myastenia graviste kontrendikedir.

Uyarılar:

 Trospiyum Klorür plasentayı geçer. Süte geçer. Gebelik ve laktasyonda kullanımında kesin risk oluşturduğuna dair veri yoktur. Bu ilaç, normal dozda alındığında bile görme duyusunu etkiler. Bu nedenle araba ve diğer araçların kullanımı sakıncalı olabilir.

Yan Etkileri:

 İlacın Antikolinerjik etkilerine bağlı olarak yan etkiler görülebilir. Örneğin ter ve salya salgısı azalabilir. İdrar retansiyonu ve kalp atım hızında bozukluk olabilir. Özellikle yeterince düzeltilmemiş hipermetropisi olanlarda, görme bulanıklığı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amantadinin,trisiklik antidepresanların, kinidinin ve antihistaminiklerin vadisi piramidin antikolinerjik etkileri ve beta sempatomimetikler taşikardik etkileri artabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinler ve gençler için önerilen başlangıç dozu, 8 saat arayla günde 3 kez 15 mg. Hastanın verdiği yanıta göre, günlük tek doz,90-135 mg’ye çıkarılabilir veya 22.5 mg’ye düşürülebilir. Tabletler bir miktar sıvıyla yutulmalıdır. Kullanma talimatlarına göre alınması gereken günlük doz lardan biri unutulduğunda, bir sonraki doz zamanında çift doz alınmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...