Spectracef

Spectracef

Spectracef nedir ne için kullanılır, Spectracef nasıl kullanılır, Spectracef ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Sefditoren

Ambalaj:

 200 mg x 20 ve 60 tablet.

End.:

 12 yaş ve üzeri yetişkinlerde, duyarlı bakterilerin neden olduğu, kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmesi, toplumdan kazanılmış pnömonilerin tedavisinde, farenjit/tonsillit/sinüzit, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporin Grubu antibiyotiklere veya bileşenlerinden birine alerjisi olduğu bilinen hastalarda, karnitin eksikliği olan veya klinik olarak anlamlı karnitin eksikliği ile sonuçlanabilen doğumsal metabolizma bozuklukları olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hastanın önceden sefditoren pivoksil, diğer sefalosporinler, penisilinler veya diğer ilaçlara aşırı duyarlılık reaksiyonu gösterip göstermediği dikkatlice araştırılmalıdır. Sefditoren pivoksile karşıalerjik bir reaksiyon ortaya çıkarsa, ilaç kesilmelidir. Ağır, akut aşırı duyarlılık reaksiyonları, epinefrin ve oksijen, intravenöz sıvı, intravenöz antihistaminikler, kortikosteroidler, pressör aminler ile tedaviyi gerektirebilir. Antibakteriyel ajanlarla tedavi, normal kolon florası değiştirir ve clostridiumlar üreyebilir ve bu psödomembranöz kolite yol açabilir. Gebelikte kesin olarak gerekiyorsa kullanılmalıdır. Emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Diyare,bulantı, karın ağrısı, dispepsi, kusma semptomları görülebilir ayrıca nadirenvaginal monoliazis ve baş ağrısı bildirilmiştir. Çok daha nadir olarak alerjik reaksiyon, anoreksi, asteni, pıhtılaşma zamanında uzama, konstipasyon,sersemlik, ağız kuruluğu, ateş, gastrit, hiperglisemi, uykusuzluk, lökopeni,karaciğer fonksiyon testi anomalisi, miyalji, sinirlilik, oral moniliazis,ağrı, periferik ödem, farenjit, psödomembranöz kolit, kaşıntı, döküntü, rinit,sinüzit, somnolans, stomatit, terleme, tat bozukluğu, trombositopeni, sık idrar yapma, ürtiker, vajinit ve kilo kaybı şeklinde yan etkiler görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Magnezyum Ve alüminyum içeren antiasitler ve H2 Reseptör antagonistleri ile birlikte kullanılması önerilmez. Probenesidin sefditoren plazma düzeylerini artırır.

Doz Önerisi:

 Günde iki kez olarak yemeklerle, tercihen yağlı yemeklerle birlikte alınmalıdır. Bütün endikasyonlarda 12 saat arayla olmak üzere, toplumdan kazanılmış pnömonilerin tedavisinde, hafif ve orta şiddetli olgularda 14 gün süreyle 200 mg, ağır olgularda 400 mg; kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmesi de 5 gün süreyle 200 mg;farenjit/tonsillit/sinüzit ve komplikasyonsuz deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında 10 gün süreyle 200 mg.Spectracef Film Tablet, bir süt proteini olan kazeinat içerir. Süt proteini aşırı duyarlılığı (laktoz intoleransı değil) olan hastalara uygulanmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...