Stablon

Stablon

Stablon nedir ne için kullanılır, Stablon nasıl kullanılır, Stablon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Tianeptin sodyum

Ambalaj:

 12.5 mg x 60 film tablet.

Endikasyon:

 Nevrotik Ve reaksiyoner depresif durumların; somatik, özellikle dijestif yakınmalarla seyreden anksiyodepresif durumların ve alkol bağımlılarının anksiyodepresif durumlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 15 yaş altındaki çocuklarda, MAO inhibitörleri ile kombine kullanımda (MAO inhibitörleriyle tedaviden tianeptin ile tedaviye geçmeden önce 15 gün tedaviye ara verilmelidir. Tianeptin ile tedaviden MAO inhibitörlerine geçişte ise 24 saat ara vermek yeterlidir), gebelerde ve emzirme dönemlerinde(tedavi boyunca emzirmeye ara verilmelidir) kontrendikedir.

Uyarılar:

 Olası suisid riskine karşı, özellikle tedavinin başlangıcında dikkatli olunmalıdır. Genel anestezi alacak hastalarda,anestezist uyarılmalı ve ilaç, 24-48 saat öncesinden kesilmelidir.Doz tedricen azaltılarak tedavi sonlandırılmalıdır. Hastalar,olası uykuya eğilim nedeniyle, taşıt ve makine kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadir ve genellikle hafif olmak üzere, mide ve karın ağrıları, ağız kuruluğu,anoreksi, bulantı kusma, kabızlık, gaz yakınmaları görülebilir.Uykusuzluk, uykuya eğilim, kabus, asteni, taşikardi, ekstrasistol,gö-ğüs ağrısı, baş dönmesi, lipotimi, titreme, sıcak basması, solunum rahatsızlığı, yutma güçlüğü, kas ağrıları, lumbago gibi etkilerde bulundurulmuştur.

İlaç Etkileşimleri:

 MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır (kollaps, hipertansiyon, konvülsiyon,hipertermi riskleri).

Doz Önerisi:

 Önerilen doz sabah, öğle ve akşam yemeklerinde alınmak üzere günde 3 kez 1 Tablettir. Kronik alkoliklerde siroz olsun veya olmasın herhangi bir dozaj değişikliği gerekmez. Renal yetmezliği olan veya yaşlı hastalarda (70 yaş üzeri) günlük doz 2 tablete indirilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...