Stalevo

Stalevo

Stalevo nedir ne için kullanılır, Stalevo nasıl kullanılır, Stalevo ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet 

Levodopa, karbidopa,entakapon

Ambalaj:

 50/12.5/200 mg x 100 tablet

: : 100/25/200mgx100 tablet

: : 150/37.5/200 mgx100 tablet.

Endikasyon:

 Parkinson hastalığı ve levodopa dozunun etkisinin geçmeye başladığı dönemlerde kötüleşme gözlenen hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Levodopa,karbidopa ya da entakapon ya da formülasyonda bulunan katkı maddelerinden herhangi birine karşı bilinen bir hipersensitivite. Karaciğer bozukluğu, dar açılı glokom, tanı konmamış şüpheli cilt lezyonları ya da melanom öyküsü.Artmış hipertansif kriz riski nedeniyle feokromasitoma. MAo ve MAo inhibitörleri ile (örneğin fenelzin, tranilsipromin) birlikte kullanımı.Önceden var olan Nöroleptik Malign Sendrom (NMS) ve/veya nontravmatik rabdomiyoliz öyküsü.

Uyarılar:

 Levodopa, ilaç tarafından başlatılan ekstrapiramidal reaksiyonların tedavisinde önerilmemektedir. Levodopa, şiddetli kardiyovasküler ya da pulmoner hastalığı olan hastalara, bronşiyal astımı olan, renal, hepatik ya da endokrin hastalığı olan ya da peptik ülser hastalığı öyküsü ya da konvülsiyon öyküsü olan hastalara dikkatli bir biçimde uygulanmalıdır. Miyokard Enfarktüsü öyküsü olan ve rezidüel atriyal nodal ya da ventriküler aritmi bulunan hastalara levodopa tedavisi uygulanırken dikkat edilmelidir. Levodopa İle tedavi edilen bütün hastalar, mental değişiklikler, intihar eğilimleri olan depresyon ve diğer ciddi antisosyal davranışları geliştirme olasılığına karşı dikkatle izlenmelidir. Levodopa, karbidopa ve entakapon, birlikte, baş dönmesive semptomatik ortostatizme neden olabilmektedir. Bu nedenle araç sürerken yada makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Levodopa,karbidopa ve entakapon ile ayrı ayrı görülebilen yan etkileri, bu üç maddenin kombine kullanımıyla da görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Halen Antihipertansif ilaçlar uygulanmakta olan hastaların tedavilerine levodopa eklendiğinde semptomatik postural hipotansiyon ortaya çıkabilir.Levodopa/karbidopa ve trisiklik antidepresanların birlikte kullanıldığı durumlarda nadiren hipertansiyon ve diskinezi içeren reaksiyonlar bildirilmiştir. Dopamin reseptör antagonistleri (örneğin fenotiazinler gibi antipsikotikler, butirofenonlar, metoklopramid gibi antiemetikler), fenitoin ve papaverin levodopanın terapötik etkisini azaltabilir. Levodopa ve entakapon,gastrointestinal sistemde demirle birlikte şelatlar oluşturabilir. Bu nedenle demir preparatları ile en az 2-3 saat arayla alınmalıdır.

Doz Önerisi:

 HerStal evo tableti, besinlerle birlikte ya da ayrıca, tek tablet olarak alınacaktır. Bir tablet bir tedavi dozu içerir ve tabletler yalnızca tam tablet olarak uygulanabilir. Erişkinlerde, optimum günlük doz, her hastada dikkatli bir titrasyon yoluyla belirlenmelidir. Günlük doz, tercih edilen mevcut Stalevo Tablet Dozaj Larından biri (50/12.5/200 mg, 100/25/200 mg ya da 150/37.5/200 mg levodopa/karbidopa/entakapon) kullanılarak optimize edilmelidir. Hastalara, her tablet dozunun uygulanmasında yalnızca tek bir Stalevo tableti almaları gerektiği anlatılmalıdır. Önerilen maksimum günlük entakapon dozu 2000 mg olduğundan, maksimum Stalevo dozu günde 10 tablettir. Yaşlı hastalar için herhangi bir dozaj ayarlaması gerekmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...