Starlix

Starlix

Starlix nedir ne için kullanılır, Starlix nasıl kullanılır, Starlix ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Nateglinid

Ambalaj:

 120 mgx84 tablet.

Endikasyon:

 Hipergliseminin diyet ve egzersizle kontrol altına alınamadığı tip 2 diyabet (insüline bağımlı olmayan) diabetes mellitus olgularının tedavisinde endikedir. Tek başına ya da etki mekanizması kendisininkini tamamlayıcı nitelikte olan başka bir oral antidiyabetikler,örneğin metformin ile birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Nateglinide Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, Tip 1 (insüline bağımlı) diabetes mellitusta, diyabetik ketoasidozda, gebelerde ve bebeğini emziren annelerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Diyet ve egzersiz tedavisi altında olan tip 2 diyabet hastalarında ve oral antidiyabetik kullananlarda hipoglisemi gelişebildiği gözlemlenmiştir. Diğer oral antidiyabetiklerle birlikte kullanılması, hipoglisemi riskini artırabilir. Gebelik sırasında kullanılması önerilmez. Bebeğini emziren anneler nateglinid kullanmamalıdır.Hastalara, araç veya makine kullanırken hipoglisemi gelişmemesi için gerekli önlemleri almaları önerilmelidir.

Yan Etkileri:

 Terleme,titreme, göz kararması, iştah artması, palpitasyon, bulantı, yorgunluk ve dermansızlık genellikle hafiftir ve gerektiğinde karbonhidrat alarak kolayca ortadan kaldırılabilir. Deri döküntüsü, kaşıntı ve ürtiker gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları, ender olarak bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Glikoz Metabolizmasını etkileyen çok sayıda ilaçla etkileşim olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Oral antidiyabetik ilaçların hipoglisemik etkisi, aralarında NSAI ilaç grubunun, salisilatların, MAO inhibitörlerinin ve non selektif beta adrenerjik blokerlerin etkisiyle güç kazanabilir. Oral antidiyabetik ilaçların hipoglisemik etkisi, aralarında tiyazidlerin, kortikosteroidlerin, tiroid ürünlerinin ve sempatomimetiklerin etkisiyle azalabilir.

Doz Önerisi:

 Genellikle yemekten hemen (1 dakika) önce alınır ama yemekten önceki yarım saat içerisinde alınması da mümkündür. Genellikle Kullanılan doz, yemeklerden önce 120 mg dir. Eğer bu dozla yeterli yanıt alınamazsa hastalar, yine yemeklerden önce alınacak 180 mg doza yanıtverebilir. İlacın dozu, glikozile hemoglobin (HbA1c) ölçüm sonuçlarına göre ayarlanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...