Stilizan

Stilizan nedir ne için kullanılır, Stilizan nasıl kullanılır, Stilizan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Trifluoperazin HCL

Ambalaj:

 1 mg/1 mLx5 ampul.

Stilizan

Draje

Trifluoperazin HCL

Ambalaj:

 1 mg x 30 draje

: : 2 mg 30 draje

: : 5 mg x 30 draje.

Endikasyon:

 Düşük Doz trifluoperazin: Anksiyete,ajitasyon ve anksiyete sonrası sekonder depresyon ların kısa süreli tedavilerde kullanılır. Kusma ve bulantının semptomatik tedavisinde kullanılır.Yüksekdoz trifluoperazin: Şizofreni Semptomlarının tedavisinde, tekrarının önlenmesinde ve diğer psikozlarda, özellikle paranoid tip lerde kullanılır. Ciddi psikomotor ajitasyon larda veya tehlikeli fevri davranışlarda, örneğin düşük zeka düzeyi kişilerde kısa süreli tedaviler için uygundur.

Kontrendikasyon:

 Koma halindeki hastalarda, kalp hastalıklarında, karaciğer tahribatı bulunan kişilerde ve trifluoperazine ve benzerlerine aşırı duyarlı hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yaşlı hastaların tedavilerinde başlangıç dozu düşük tutulmalı ve dikkat edilmelidir. Epilepsililerde kullanılmamalıve metrazamidden kaçınılmalıdır. Makine veya araç kullananlar,fenotiyazinlerin uyku yapabileceği konusunda uyarılmalıdır.Gebelerde gerekli görülmedikçe, özellikle gebeliğin ilk üç ayında kullanımından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Yorgunluk,uyku, baş dönmesi, geçici huzursuzluk, ağız kuruması, bulanık görme,kas kuvvetsizliği, anoreksi, hafif hipotansiyon, ışık duyarlılığı dahil deri reaksiyonları, gece uykusuzluk, kilo artması, ödem ve şişkinlik meydana gelebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antipsikotik İlaçların etkenliği alkol gibi SSS depresanları ile kombine olursa artabilir. Trifluoperazin guanetidinin etkilerini antagonizeedebilir.

Doz Önerisi:

 Stilizan Ampul: Daha hızlı ve kuvvetli etki istenir veya oral kullanımda zorluk varsa adale içine enjekte edilerek kullanılabilir. Önerilen doz bölünmüş olarak günde 1-3 mg’dir. Bazan gereken durumlarda en fazla 6 mg’ye kadar çıkılabilir.En kısa zamanda oral tedaviye dönülmelidir.Stilizan Draje: Günlük Doz erişkinlerde 2x1-2 mg ve 6-12 yaş arası çocuklarda hastalığın şiddetine ve hastanın ağırlığına göre maksimum 2 mb’dir. Hastanede yatan erişkinlerde sürek doz 15-20 mg’dir. Bu doz gerektiğinde 40 mg’ye kadar yükseltilebilir.