Stocrin

Stocrin

Stocrin nedir ne için kullanılır, Stocrin nasıl kullanılır, Stocrin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Efavirenz

Ambalaj:

 50 mg x 30 kapsül

: : 100 mg x 30 kapsül

: : 200mgx90 kapsül

Endikasyon:

 HIv 1 ile enfekte erişkinlerin, adölesanların ve çocukların antiviral kombinasyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: Efavirenz Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Terfenadin, astemizol,sisaprid, midazolam, triazolam ya da ergo türevleri ile aynı zamanda verilmemelidir; çünkü ciddi ve/veya yaşamı tehdit edici istenmeyen olaylar(örn., kardiyak aritmiler, sedasyonun uzaması ya da solunum depresyonu) için potansiyel oluşturabilir.

Uyarılar:

 HIV tedavisinde tek ajan olarak kullanılmamalı ya da başarı sağlanamayan bir rejime tek ajan olarak eklenmemelidir. Efavirenz ile tedavi edilen hastaların %1'inden ağzında bül oluşumu, sızıntılı deskuamasyon ya da ülserasyon ile ilişkili şiddetli döküntü bildirilmiştir. Bül oluşumu,deskuamasyon, mukoza tutulumu ya da ateş ile ilişkili şiddetli döküntü gelişen hastalarda efavirenz kesilmelidir. Kesinlikle gerekmedikçe (anneye olan potansiyel yararın fetusa olan potansiyel riskten üstün olduğu ve başka uygun tedavi seçeneği olmadığı durumlarda) gebelerde kullanılmamalıdır.Efavirenz alan annelerin infantlarını emzirmemeleri önerilir. Baş dönmesine,konsantrasyon bozukluğuna ve/veya uyku haline yol açabilir. Hastalara, bu semptomlar ortaya çıkarsa araç ya da makine kullanma gibi potansiyel olarak tehlikeli işlerden kaçınmalı gerektiği söylen-melidir.

Yan Etkileri:

 En sık bildirilen istenmeyen etkiler; döküntü, baş dönmesi, bulantı, baş ağrısı ve yorgunluk olmuştur. Alerjik reaksiyon, anormal koordinasyon, ataksi, konfüzyon,uyuşukluk, vertigo, kusma, diyare, hepatit, konsantrasyon bozukluğu,uykusuzluk, anksiyete, anormal hayaller, uyku hali, depresyon, düşünce bozukluğu, ajitasyon, amnezi, deliryum, emosyonel labilite, öfori, halüsinasyon ve psikoz da bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sakinavirile kombinasyon halinde kullanımı önerilmemektedir. Efavirenz ve klaritromisin kullanımı sırasında döküntü gelişmiştir. Klaritromisin Alternatiflerinin kullanımı düşünülmelidir.

Doz Önerisi:

 Erişkinler: Bir proteaz inhibitörü ve/veya nükleozid analogu revers transkriptaz inhibitörleri (NDRI) ile kombinasyon halinde önerilen Stocrin dozu günde bir kez oral yolla 600 mg dir.Stocrin İsteğe bağlı olarak aç ya da tok karnına alınabilir.Yatmadan önce alınması önerilir.Birlikte Uygulanan Antiretroviral Tedavi: Stocrin Diğer Antiretroviral ilaç tedavileriyle kombinasyon halinde verilmelidir. Adölesanlar Ve çocuklar (17 yaş ve altı): 17 yaş ve altındaki hastalarda bir proteaz inhibitörü ve/veya NRTI ler ile kombinasyon halinde önerilen Stocrin Dozu Şöyledir: 13<15 kg: 200 mg; 15<20 kg: 250 mg; 20<25 kg: 300 mg;25<32.5 kg: 350 mg; 32.5<40 kg: 400 mg. 40 kg veya üzerindeki çocuklarda önerilen Stocrin dozu günde bir kez 600 mg dir.Stocrin Kapsülleri yutabilecek olan çocuklara verilmelidir. 3 yaşın altındaki ya da vücut ağırlığı 13 kg nin altında olan çocuklarda araştırılmıştır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...