Sufenta

Sufenta

Sufenta nedir ne için kullanılır, Sufenta nasıl kullanılır, Sufenta ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Sufentanil

Ambalaj:

 10µg/2 mLx5 ampul

: : 50µg/10 mLx5 ampul.

Endikasyon:

 İntravenöz Endikasyonları: Dengeli bir genel anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi sırasında ek bir analjezik olarak; büyük cerrahi girişimler geçiren hastalarda anestezinin başlatılması ve sürdürülmesine yönelik bir anestezik ajan olarak.Epidural Endikasyonları: Genel cerrahi, torasik veya ortopedik girişimler ve sezaryen ameliyatı sonrasında postoperatif ağrının tedavisi amacıyla; travay ve vajinal doğum sırasında analjezik amaçla epidural bupivacaine ek olarak.

Kontra Endikasyon: 

Sufentanileveya diğer morfinomimetiklere intoleransı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.Yenidoğanda solunum depresyonuna neden olma olasılığına karşı doğum veya sezeryan sırasında umbilikal kordonun klempe edilmesinden önce intravenöz kullanım önerilmektedir. Aşırı kanama ve şok; septisemi; enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon; trombositopeni ve koagülopati gibi hemostaz bozuklukları ve antikoagülan tedavi ya da epidural uygulama tekniği için kontrendike olabilecek bir başka ilaç tedavisi veya tıbbi durumun varlığında kullanılmamalıdır

Uyarılar:

 Fentanil,kafatası travması veya alkol ve hipnotik ilaçların etkisi altında anksiyeteye giren hastalarda, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan, pulmoner fonksiyonu azalmış ve bronşiyal astımlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Fentanil Tedavisi hastanın reaksiyonlarını yavaşlatabilir. Bu durum araç kullanma gibi özel dikkat gerektiren durumlarda akılda tutulmalıdır.

Yan Etkileri:

 En yaygın yan etki sedasyon dur.

İlaç Etkileşimleri:

 Barbitüratlar Morfin ve türevlerinin solunumu deprese eden etkilerini güçlendirebilir.Alkol, opioidler, benzodiazepinler, nöroleptikler, halojenik gazlar, hipnotikajanlar ve diğer SSS depresanları narkotiklerin kullanımı sırasında solunum depresyonunu arttırabilir. MAO inhibitörleri ile tedavi kesildikten sonraki 2 hafta içinde kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Anestezi uzmanı hekimler tarafından veya onların denetiminde kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...