Sulbaksit

Sulbaksit

Sulbaksit nedir ne için kullanılır, Sulbaksit nasıl kullanılır, Sulbaksit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM

Ampisilin, sulbaktam

Ambalaj:

 0.25 g (250 mg/125 mg)x1 Flakon ve 1 mL ‰5 lidokain çözücü

: : 0.5 g (500 mg/250 mg)x1 Flakon ve 1.8 mL ‰5 lidokain çözücü

: : 1 g (1 g/500 mg)x1 Flakon ve 3.5 mL ‰5 lidokain çözücü.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu sinüzit, otitis media, tonsillit dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları; bakteriyel pnömoni, bronşit dahil olmak üzere alt solunum yolu enfeksiyonları; üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefrit; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonları tipik endikasyonları dır. Enjektabl Formlar ayrıca, abdominal veya pelvik cerrahi müdahale yapılan ve periton kontaminasyonu ihtimali olan hastalarda postoperatif yara enfeksiyonu insidansını azaltmak üzere perioperatif olarak da kullanılabilir. Postoperatif sepsis azaltmak amacıyla, gebeliğin sonlandırılması veya sezaryen ameliyatı sonrası profilaktik olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Özgeçmişlerin Herhangi bir penisiline karşı alerjik reaksiyon bulunan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi,hatta bazen fatal aşırı duyarlılık (anafilaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir.Bir penisilin tedavisinden önce, geçmişte penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı uzatılır. Gebelik Döneminde kullanım güvenliği henüz saptanmamıştır. Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Emziren Annelerde sultamisilin verildiğinde dikkat edilmelidir.

Yan Etkileri:

 En sık gö-rülenyan etki diyare/yumuşak gaitadır. Bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık,karın ağrıları/-krampları nadiren gözlenmiştir. Enterokolit ve psödomembranöz kolit ender oluşabilir. Deri döküntüsü ve kaşıntı seyrek olarak gözlenmiştir. Sersemlik hali/sedasyon, yorgunluk/halsizlik ve baş ağrısı ender olarak gözlenmiştir. Özellikle intramüsküler uygulamaya bağlı olan enjeksiyon yerindeki ağrı, çok az sayıda hastada intravenöz kullanımdan sonra flebit veya enjeksiyon yerinde reaksiyon meydana gelebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Allopurinol Ve ampisilinin birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü insidansını,yalnız ampisilin alan hastalara göre, önemli derecede artırır.

Doz Önerisi:

 Hafif Enfeksiyonlarda: 1.5-3 g (1 g ampisilin/0.5 g sulbaktam 2 g ampisilin/1 g sulbaktam). Orta şiddetteki enfeksiyonlarda: En Çok 6 g (4 g ampisilin/2 g sulbaktam).Şiddetli Enfeksiyonlarda: En çok 12 g (8 g ampisilin/4 g sulbaktam). Günde toplam olarak 4 g’den fazla sulbaktam kullanılmamalıdır. Budaklar genellikle 4 ya da 3’e bölerek 6 ya da 8 saat aralıklarla alınır.Çocuklar ve yenidoğanlarda doz: Toplam günlük doz: Genel olarak 150 mg/kg/gün’dür (100 mg/kg ampisilin ve 50 mg/kg sulbaktam). Bu doz 4 ya da 3’e bölerek 6 ya da 8 saat aralıklarla uygulanabilir. Zamanından önce doğanlarda ve 1 haftaya kadar olan bebeklerde 75 mg/kg’lik (50 mg/kg ampisilin ve 25 mg/kg sulbaktam) günlük toplam doz 2’ye bölünerek 12 saat ara ile uygulanır. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda mutat günlük dozun uygulama aralığı böbrek yetmezliğinin derecesine göre uzatılır.İntravenöz Uygulama: Flakon içeriği çözücüsü enjeksiyonluk su ile çözdürüldükten sonra, yavaş İV enjeksiyonla (en az 10-15 dakikada) veya 50-100 mL kadar uygun bir enjeksiyonluk çözelti içinde seyreltilerek intravenöz infüzyon ile (15-30 dakikada) uygulanabilir. Çözücü İle çözündürülmüş flakon içeriği ıV enfüzyon için seyreltilebileceği uygun parenteral çözeltiler: Steril enjeksiyonluk su, %0.9’luk sodyum klorür solüsyonu, %5 dekstroz ve %0.45 sodyum klorür içinde %5 dekstroz solüsyonları,laktatlı ringer solüsyonu ve 1/6 molar sodyum laktat çözeltisidir.İntramüsküler uygulama: Flakon İçeriği, çözücüsü enjeksiyonluk su ile çözüm-sürüldükten sonra kas içine derin enjeksiyon ile uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...