Sulcid

Sulcid

Sulcid nedir ne için kullanılır, Sulcid nasıl kullanılır, Sulcid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sulcid Flakon IM

  • Ampisilin sodyum
  • Sulbaktam sodyum

Sulcid Ambalaj:

  • 0.25 g (250 mg/125 mg)x1 Flakon ve 1 mL 5 lidokain çözücü
  • 0.5 g (500 mg/250 mg)x1 Flakon ve 2 mL 5 lidokain çözücü
  • 1 g (1g/500 mg)x1 Flakon ve 3.5 mL 5 lidokain çözücü.

Sulcid Endikasyon:

Duyarlı Bakterilerin etken olduğu sinüzit, otitis media, tonsillit dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları; bakteriyel pnömoni,bronşit dahil olmak üzere alt solunum yolu enfeksiyonları; üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefrit; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonları tipik endikasyonları dır. Enjektabl Formlar ayrıca, abdominal veya pelvik cerrahi müdahale yapılan ve periton kontaminasyonu ihtimali olan hastalarda postoperatif yara enfeksiyonu insidansını azaltmak üzere perioperatif olarak da kullanılabilir. Postoperatif sepsis azaltmak amacıyla, gebeliğin sonlandırılması veya sezaryen ameliyatı sonrası profilaktik olarak kullanılabilir.

Sulcid Kontrendikasyon:

Özgeçmişlerin Herhangi bir penisiline karşı alerjik reaksiyon bulunan hastalarda kontrendikedir.

Sulcid Uyarılar:

Penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi,hatta bazen fatal aşırı duyarlılık (anafilaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir.Bir penisilin tedavisinden önce, geçmişte penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı uzatılır. Gebelik Döneminde kullanım güvenliği henüz saptanmamıştır. Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Emziren Annelerde sultamisilin verildiğinde dikkat edilmelidir.

Sulcid Yan Etkileri:

En sık göürülenyan etki diyare yumuşak gaitadır. Bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık,karın ağrıları ve krampları nadiren gözlenmiştir. Enterokolit ve psödomembranöz kolit ender oluşabilir. Deri döküntüsü ve kaşıntı seyrek olarak gözlenmiştir. Sersemlik hali sedasyon, yorgunluk halsizlik ve baş ağrısı ender olarak gözlenmiştir. Özellikle intramüsküler uygulamaya bağlı olan enjeksiyon yerindeki ağrı, çok az sayıda hastada intravenöz kullanımdan sonra flebit veya enjeksiyon yerinde reaksiyon meydana gelebilir.

Sulcid İlaç Etkileşimleri:

Allopurinol Ve ampisilinin birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü insidansını,yalnız ampisilin alan hastalara göre, önemli derecede artırır.

Sulcid Doz Önerisi:

Sulcid Flakon: erişkin dozu genellikle 6 ile 8 saatte bir 1.5 g (1 g ampisilin+0.5 g sulbaktam) veya 3 g (2 g ampisilin+1 g sulbaktam)’dır.Günlük toplam sulbaktam dozu 4 g’yi aşmamalıdır. Çocuklar, bebekler ve yenidoğanlarda genel olarak doz 150 mg/kg/gün’dür. Bu toplam doz 100 mg/kg ampisilin 50 mg/kg sulbaktam karşılık gelir. Ampisilin olağan uygulamasına uygun olarak yenidoğanlarda doz 12 saat ara ile uygulanmalıdır.Tedavi, genellikle ateş düştükten 48 saat sonraya ve anormal belirtiler kaybolana kadar devam ettirilir. Tedavi normal olarak 5 ile 14 gün uygulanır. Hastalığın ciddi olduğu durumlarda tedavi süresi uzatılabilir. operasyonlardan önce profilaktik amaçla Sulcid dozu, anestezi başlangıcında toplam 1.5-3.0 g'dir. Gereğinde doz 6-8 saat ara ile tekrarlanabilir. Profilaktik amaçlı uygulama 24 saati geçmemelidir.Sulcid Süspansiyon/Tablet: erişkinler için önerilen sultamisilin dozu günde 2 kez 375-750 mg’dir. Vücut ağırlığı 30 kg’nin altında olan çocuklar için doz, iki eşit doza bölünmüş olarak 50 mg/kg/gündür. 30 kg ve üstündeki çocuklarda yetişkin dozu uygulanır. akut eklem romatizması veyaakut glomerülonefriti önlemek için hemolitik streptokok neden bütün enfeksiyonlarda tedaviye en az 10 gün devam edilmelidir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...