Sulfarhin

Sulfarhin

Sulfarhin nedir ne için kullanılır, Sulfarhin nasıl kullanılır, Sulfarhin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Burun Merhemi

Efedrin HCL 100 mg,nafazolin HCL 3 mg, antazolin 30 mg, klorbutanol 100 mg, mentol 100 mg, ökaliptol 100 mg

Ambalaj:

 12 g’lik özel uçlu tüp.

Endikasyon:

 Akut coryza,saman nezlesi, alerjik rinit, pürülan rinit, sinüzit, burnun mekanik tahrişlerine bağlı kurutlar.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz. Süt çocukları ve küçük çocuklarda mentole karşı duyarlılık reaksiyonu, glottis spazmı ve kollapsa neden olabileceğinden kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Çok sık ve önerilenden fazla miktarda ve uzun süreli kullanılmamalıdır. Trisiklik antidepresan ve MAO inhibitörü ilaçlarla birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Diğer sempatomimetik ilaçlarla birlikte kullanıldığında ilave sempatik uyarı olabilir.

Yan Etkileri:

 Aşırı duyarlılığa bağlı kontakt dermatit görülebilir.Bazan burunda geçici kuruluk, karıncalanma ve yanma hissi yapabilir.Çok sık ve/veya uzun süreli kullanımlarda taşifilaksi, rebound konjesyon,kusurluluk, bulanık görme ve kronik rinite neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Günde 2-3 kez burun deliklerine mercimek kadar sürülür. Genellikle 3-5 günlük tedavi süresi yeterlidir. Daha Uzun süreli kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...