Sulfarlem

Sulfarlem nedir ne için kullanılır, Sulfarlem nasıl kullanılır, Sulfarlem ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Tritio Metoksifenil Propen

Ambalaj:

 0.0125 gx60 draje.

Endikasyon:

 Koleretik, kolagog ve ağız kuruluğuna karşı etkilidir.Safra kesesi hastalıkları (safra kesesi iltihapları, taşları),karaciğer hastalıkları (hepatit, karaciğer yetersizliği, sarılık,toksik hepatit), alerjik olaylarda (ürtiker, kaşıntı, Quincke ödemi),hepatorenal sendromu, safra kesesine bağlı koliklerin acil tedavisinde,ağız kuruluğuna karşı (sigara, diyabet, çeşitli ilaçlar, radyoterapi sonucu gelişen ağız kuruluklarında) endikedir.

Yan Etkileri:

 Bilinen yan etkisi yoktur.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde günlük ortalama doz 4 drajedir.Yemeklerden 15 dakika önce 1-2 draje alınması tercih edilmektedir.Kronik safra yetersizliklerinde her ay 15-20 günlük tedaviler önerilir.Ağız kuruluğuna karşı ve tedavinin yeterli olmadığı durumlarda günlük doz çekinmeden 6 drajeye çıkarılabilir. Fazla etkisi olanlarda(uzayan diyare) ise doz miktarı azaltılır. 5-10 yaşındaki çocuklara,tercihen sabah aç karnına 1 draje, 10-15 yaşındakilere yemeklerden önce günde 2-3 draje önerilir.