Sulidin

Sulidin

Sulidin nedir ne için kullanılır, Sulidin nasıl kullanılır, Sulidin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel

Nimesulid %1

Ambalaj:

 30 g lık tüp.

Endikasyon:

 Osteoartrit,romatoid artrit, periartrit, tendinit, tenosinovit, bursit gibi yumuşak doku romatizmal hastalıkların lokal tedavisinde, burkulma, ezilme ile sonuçlanan posttravmatik durumlarda ve ağrı, inflamasyon, kas gerginliği ile karakterize kas ve iskelet sistemi hastalıklarının lokal tedavisinde analjezik antienflamatuar olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Nimesulide karşı bilinen duyarlılığı bulunanlar kullanılmamalıdır. Astım, rinit, anjiyoödem, nazal polip ya da ürtiker semptomları indükleyen aspirin ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara duyarlı hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gözlere,mukozalara (genital, nazal, oral) ya da açık deri lezyonlara, dermatozlar ya daefeksiyonlu cilt bölgelerine uygulanmamalıdır. Gebelerde kullanılması önerilmez. 3. trimesterde arteriyel kanalın erken kapanması ve uterus atonisi riski nedeni ile nimesulid kullanılmamalıdır. Laktasyonda kullanılması önerilmez.Çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 En çok görülen yan etkiler; hafif yada orta derecede lokal irritasyon, eritem, deri döküntüleri, pullanma, kaşıntı gibi uygulama bölgesinde lokal reaksiyonlardır.

Doz Önerisi:

 Günde 3 ya da 4 kez, etkilenen bölgeye uygulanmalıdır.Bununla birlikte doz, etkilenen bölgenin büyüklüğüne ve yanıta bağlı olarak değiştirilebilir. 4 haftadan sonra tedavi tekrar gözden geçirilmelidir.Bandajlama veya kapatma (oklüzyon) yapılmamalıdır. Kuvvetle ovulmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...