Sulperazon

Sulperazon

Sulperazon nedir ne için kullanılır, Sulperazon nasıl kullanılır, Sulperazon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM, IM/IV

Sulbaktam 1g, sefoperazon 1 gr

Ambalaj:

 IM: 1 Flakon, 5 mL steril su ve %2 lidokain içeren 1 eritici Ampul

: IM/IV: 1 flakon.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu üst ve alt solunum yolu, üst ve alt idrar yolu enfeksiyonları, peritonit, kolesistit, kolanjit ve diğer karın boşluğu enfeksiyonları, septisemi, menenjit, cilt, yumuşak doku,kemik ve eklem enfeksiyonları, enflamatuvar pelvik hastalıklar,endometrit, gonore ve diğer genital yol enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Enfeksiyonların çoğu geniş spektrumundan ötürü tek başına Sulperazon ile yeterli şekilde tedavi edilebilir. Bununla beraber, kombine tedavi endikasyonu varsa,Sulperazon Diğer antibiyotiklerle birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporin Veya penisilin sınıfı antibiyotiklere alerjisi olduğu bilinen lerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 b laktam ilaçlarla tedavi uygulanan hastalarda, ciddi ve ara sıra fatal aşırı duyarlılık(anafilaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir. Şiddetli biliyer obstrüksiyon,şiddetli karaciğer hastalığı veya renal disfonksiyon varsa doz modifikasyonu gerekebilir. Gebelik döneminde bu ilaç yalnız kesinlikle ihtiyaç varsa kullanılmalıdır. Sulbaktam ve sefoperazon emziren annelerin sütüne çok az miktarda geçse de, emziren annelerde ihtiyatla kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 En çok ishal ve yumuşak gaita, bunları takiben bulantı ve kusma bildirilmiştir.Makülopapüler deri döküntüleri, ürtiker, eozinofili ve ilaca bağlı ateş gibi aşırı duyarlılık belirtileri bildirilmiştir. Nötrofillerde Hafif bir azalma rapor edilmiştir. Uzun süreli kullanımdan sonra reversibl nötropeni görülebilir. Çok nadir olarak baş ağrısı, ateş ve titreme gibi yan etkiler görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Aralarında Geçimsizlik olduğu için aminoglikozid Solüsyonları İle doğrudan karıştırılmamalıdır. Gün içindeki tozların uygulamalarının aminoglikozid uygulamalarından olabildiğince uzak tutulmaları da önerilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde olağan günlük doz 12 saatlik aralarla eşit bölünmüş dozlar halinde, sabah ve akşam ½-1 Flakon 1 g uygulanır.Şiddetli ve inatçı enfeksiyonlarda günlük total Sulperazon dozu 8g’ye (4 g sefoperazon aktivitesine) kadar yükseltilebilir ve hastalara gerekirse daha fazla sefoperazon verilebilir.Sulperazon Çocuklarda 6 veya 8 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır. Ciddi veya tekrarlayan enfeksiyonlarda Sulperazondozları 2-4 eşit doza bölünmek üzere günde 160 mg/kg’ye kadar yükseltilebilir. Yeni doğan bebeklerde yaşamlarının ilk haftasında ilaç 12 saatte bir uygulanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...