Sülpir

Sülpir

Sülpir nedir ne için kullanılır, Sülpir nasıl kullanılır, Sülpir ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Sülpirid

Ambalaj:

 50 mg x 30 kapsül.

Endikasyon:

 Bir nöroleptik olarak, 600 mg/gün’den daha düşük veya eşit dozlarda genel olarak negatif semptomlarla, 600 mg/gün’den daha yüksek dozlarda ise pozitif semptomlarla seyreden akut veya kronik şizofreni ve diğer psikozlarda etkilidir.

Kontrendikasyon:

 Sülpirid Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Feokromositoma Olan veya olduğu düşünülen kişilerde kullanılması önerilmez. Alkol Ve doğa ile kombinasyonları önerilmez.

Uyarılar:

 Ciddi duyarlılıkları nedeniyle yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Böbrek bozukluğunda dozun azaltılması veya tedaviye ara verilmesi önerilir. Mümkünse, gebeliğin sonlarında nö-roleptiğindozu azaltılmalıdır. Sülpiridin anne sütüne karışma oranı, günlük dozun binde biridir.

Yan Etkileri:

 Amenore,galaktore, jinekomasti, frijidite ya da impotans, hiperprolaktinemi,kilo artışı görülebilir. Uzun süreli kullanımda tardif diskinezi görülebilir. Ayrıca, uyuşukluk veya somnolans ve ortostatik hipotansiyonda bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol ve doğa ile birlikte kullanılmamalıdır. Antihipertansifler ve diğer SSS depresörleri ile birlikte kullanımı dikkat gerektirir.

Doz Önerisi:

 İnhibisyonla seyreden nörotik durumlarda psikosomatik hastalıkların tedavisinde günlük ortalama doz erişkinlerde 100-200 mg’dir (2-4 Kapsül). Günlük dozlar genellikle günde iki kere uygulanır. Kapsüller bir miktar suyla yutulur. Besinler bağırsaktan emilimini azalttığı ndan, aç karnına kullanımı önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...