Sülpir

Sülpir nedir ne için kullanılır, Sülpir nasıl kullanılır, Sülpir ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Sülpirid

Ambalaj:

 50 mg x 30 kapsül.

Endikasyon:

 Bir nöroleptik olarak, 600 mg/gün’den daha düşük veya eşit dozlarda genel olarak negatif semptomlarla, 600 mg/gün’den daha yüksek dozlarda ise pozitif semptomlarla seyreden akut veya kronik şizofreni ve diğer psikozlarda etkilidir.

Kontrendikasyon:

 Sülpirid Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Feokromositoma Olan veya olduğu düşünülen kişilerde kullanılması önerilmez. Alkol Ve doğa ile kombinasyonları önerilmez.

Uyarılar:

 Ciddi duyarlılıkları nedeniyle yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Böbrek bozukluğunda dozun azaltılması veya tedaviye ara verilmesi önerilir. Mümkünse, gebeliğin sonlarında nö-roleptiğindozu azaltılmalıdır. Sülpiridin anne sütüne karışma oranı, günlük dozun binde biridir.

Yan Etkileri:

 Amenore,galaktore, jinekomasti, frijidite ya da impotans, hiperprolaktinemi,kilo artışı görülebilir. Uzun süreli kullanımda tardif diskinezi görülebilir. Ayrıca, uyuşukluk veya somnolans ve ortostatik hipotansiyonda bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol ve doğa ile birlikte kullanılmamalıdır. Antihipertansifler ve diğer SSS depresörleri ile birlikte kullanımı dikkat gerektirir.

Doz Önerisi:

 İnhibisyonla seyreden nörotik durumlarda psikosomatik hastalıkların tedavisinde günlük ortalama doz erişkinlerde 100-200 mg’dir (2-4 Kapsül). Günlük dozlar genellikle günde iki kere uygulanır. Kapsüller bir miktar suyla yutulur. Besinler bağırsaktan emilimini azalttığı ndan, aç karnına kullanımı önerilir.