Sultamat

Sultamat

Sultamat nedir ne için kullanılır, Sultamat nasıl kullanılır, Sultamat ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Sultamisilin

Ambalaj:

 375 mg x 10 Tablet

: : 750 mgx10 tablet..

Endikasyon:

 Duyarlı bakterilerin etken olduğu sinüzit, otitis media, tonsillit dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları;bakteriyel pnömoni, bronşit dahil olmak üzere alt solunum yolu enfeksiyonları;üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefrit; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonları tipik endikasyonlardır.Enjektabl formlar ayrıca, abdominal veya pelvik cerrahi müdahale yapılan ve periton kontaminasyonu ihtimali olan hastalarda postoperatif yara enfeksiyonu insidansını azaltmak üzere perioperatif olarak da kullanılabilir. Postoperatif sepsis azaltmak amacıyla, gebeliğin sonlandırılması veya sezaryen ameliyatı sonrası profilaktik olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Özgeçmişlerinde herhangi bir penisiline karşı alerjik reaksiyon bulunan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi,hatta bazen fatal aşırı duyarlılık (anafilaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir.Bir penisilin tedavisinden önce, geçmişte penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı uzatılır. Gebelik Döneminde kullanım güvenliği henüz saptanmamıştır. Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Emziren Annelerde sultamisilin verildiğinde dikkat edilmelidir.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etki diyare/yumuşak gaitadır.Bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık, karın ağrıları/-krampları nadiren gözlenmiştir. Enterokolit ve psödomembranöz kolit ender oluşabilir. Deri döküntüsü ve kaşıntı seyrek olarak gözlenmiştir.Sersemlik hali/sedasyon, yorgunluk/halsizlik ve baş ağrısı ender olarak gözlenmiştir. Özellikle intramüsküler uygulamaya bağlı olan enjeksiyon yerindeki ağrı, çok az sayıda hastada intravenöz kullanımdan sonra flebit veya enjeksiyon yerinde reaksiyon meydana gelebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Allopurinol ve ampisilinin birlikte kullanımı,hastalarda deri döküntüsü insidansını, yalnız ampisilin alan hastalara göre, önemli derecede artırır.

Doz Önerisi: 

Erişkinlerde önerilen sultamisilin dozu (yaşlılar dahil) günde iki kez 375-750 mg’dir. 30 kg’dan hafif çocuklardaki enfeksiyonlar çoğunluğunda, enfeksiyonun ciddiyetine ve hakimin takdirine bağlı olarak dozaj, ikiye bölmek suretiyle 25-50 mg/kg/gün sultamisilin dir.30 kg ve üstündeki çocuklara erişkin dozu verilmelidir. Erişkinlerde Ve çocuklarda tedavi, genellikle ateş düştükten 48 saat sonraya ve anormal belirtiler kaybolana kadar devam ettirilir. Tedavi normal olarak 5 ile 14 gün süreyle uygulanır, fakat gerekirse tedavi süresi uzatılabilir.Komplikasyonsuz Gonore Tedavisinde 2.25 g sultamisilin tek oral doz olarak verilebilir. Sulbaktam ve ampisilinin plazmakonsantrasyonlarını uzatmak amacıyla 1 g probenesid beraberce uygulanmalıdır.Akut mafsal romatizması ve glomerülonefriti önlemek amacıyla hemolitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisinde en az 10 gün süreyle devam edilmesi önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...