Superheks

Superheks nedir ne için kullanılır, Superheks nasıl kullanılır, Superheks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gargara

Klorheksidin glukonat‰2

Ambalaj:

 200 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak;diş hekimliği işlemlerinde ve ayrıca her türlü operasyon öncesi ağız antiseptik ortam yaratmak amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Klorheksidine karşı duyarlılık gösterenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalı; 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinde kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Klorheksidin ağız içinde, dil ve diş üzerinde renk değişikliklerine neden olabilir. Ender de olsa, bazı hastalarda klorheksidin ile tedavi sırasında tat almada değişiklikler oluşabilir.

Doz Önerisi: 

Superheks Gargara: Günde iki kez bir ölçek (15 mL)kadar ağıza alınarak yaklaşık bir dakika süreyle çalkalanır ve tükürülür.Kullanımdan sonra ağız su ile çalkalanmamalı, yaklaşık yarım saat süreyle birşey yenilip içilmemelidir. Protez temizliği için, protez yüzeyinde renk değişikliği olasılığına karşı protezler fırça ile çok iyi temizlendikten sonra,protezler günde iki kez 1-2 dakika süreyle Superheks Gargara İçinde Bırakılır.

Superheks Oral Sprey: Oralsprey, istenilen bölgeye yönlendirilerek, günde iki kez 5-6 kez püskürtmek suretiyle kullanılır. Kullanımdan sonra ağız su ile çalkalanmamalı, yaklaşıkyarım saat süreyle bir şey yenilip içilmemelidir.