Suprecur

Suprecur

Suprecur nedir ne için kullanılır, Suprecur nasıl kullanılır, Suprecur ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nazal Sprey

Buserelin asetat 0.15 mg/doz

Ambalaj:

 1 adet dozaj pompası ve 10 mL sulu çözelti içeren flakon.

Endikasyon:

 Primer Cerrahi girişimi gerektirmiyorsa endometrioziste; ovulasyon indüksiyonu hazırlıkta, gonadotropin uygulamasına yardımcı olarak hipofizde sensitizasyonu da kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Buserelin Karşı aşırı duyarlılık durumunda ve klinik olarak değerlendirilmemiş vajinal kanamalarda kontrendikedir. Gebelik süresince kullanılmamalıdır.Buserelin küçük miktarlarda anne sütüne geçer; emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Kan basıncının artma riskinden ötürü hipertansif hastalarda, kan basıncı düzenli olarak izlenmelidir. Metabolik Kontrolün bozulabileceği göz önünde tutulmalı ve diyabetik hastalarda,kan şekeri düzeyi düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bazı advers etkiler (örn. baş dönmesi), konsantrasyon ve reaksiyon yeteneği etkileyebileceği den, araç veya makine kullanan hastalar uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Östrojen İnhibisyonunun göstergesi olarak, çoğu hastada, genellikle tedavinin ilk haftalarında menstrüasyonu taklit eden bir uterin kanama olur.Ayrıca sıcak basması, fazla terleme, vajinada kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı, cinsel isteğin azalması ve birkaç aylık buserelin tedavisinden sonra kemik yoğunluğunun azalması gibi menopoz benzeri semptomlar olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Buserelin İle tedavi boyunca, antidiyabetik ajanların etkisi azalabilir.Cinsiyet hormonlarıyla birlikte kullanımı sırasında, dozaj, tedavinin başarısını etkilemeyeceği nden emin olunacak şekilde seçilmelidir.

Doz Önerisi:

 Endometrioziste günlük doz 0.9 mg’dir (her bir burun deliğine günde 3 kez 1 sprey dozu). Tedavi süresi genellikle 6 aydır bu süre 9 ayı geçmemelidir. Ovulasyon indüksiyonuna yardımcı olarak, günlük başlangıç dozu 0.6 mg olup, 0.15 mg’lik 4 eşit doza bölünerek uyanık olunan saatlerde uygulanır. Bazı hastalarda 1.2 mg/gün’e(her biri 0.15 mg olan 8 sprey dozu) varan daha yüksek dozlara gereksinimduyulabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...