Suprefact Pro İnjectione

Suprefact Pro İnjectione nedir ne için kullanılır, Suprefact Pro İnjectione nasıl kullanılır, Suprefact Pro İnjectione ilacının yan etkileri nelerdir?

Suprefact Pro İnjectione Flakon

Buserelin asetat 1 mg/ml

Suprefact Pro İnjectione Ambalaj:

5.5 mL lik 2 Flakon. 

Endikasyon:

 Testislerinhormon yapımının inhibe edilmesi gereken prostat karsinomu olgularındaendikedir.

Kontrendikasyon:

 Tümörün Hormona primer olarak duyarsız olduğu saptandığı zaman veya daha önce testisler cerrahi yolla çıkarılması kullanılmamalıdır.

Suprefact Pro İnjectione Yan Etkileri:

 Özellikle Kemik metastazları olan hastalarda kemik ağrılarının artması veya ortaya çıkmasına yol açar. Miksiyon güçleri, mesane veya böbreklerde idrar retansiyonu, bacak kaslarında dermansızlık, lenfostaz gibi belirtiler görülebilir. Seks hormonlarının azalması nedeniyle sıcak basması, iktidar ve libido kaybı görülür. Tek tük olguda ağrılı olmayan jinekomasti görülebilir. Geçici baş ağrıları ve tek tük olguda burun kanamaları görülür.

Suprefact Pro İnjectione Doz Önerisi:

 Suprefact Pro İnjectione: Günde 3 kere 0.5 mL SC olarak uygulanır. Bu doz vücut ağırlığına bağlı olmaksızın 1.5 mg’lik günlük buserelin dozuna tekabül eder.Suprefact Pro İnjectione İle 7 gün süreyle, mümkün olduğu kadar eşit aralıklarla günde 3 kez SC olarak uygulanır. Uygulamanın 8. gününde süpresyon tedavisine devam edilmesi için Suprefact Nasal Uygulamasına Geçilir.Suprefact Nasal Sprey: Her bir burun deliğine günde 3 kez yemeklerden önce ve 3 kez de yemeklerden sonra birer doz uygulanır.