Surgam

Surgam 300 mg nedir? Surgam 300 mg ne için kullanılır, Surgam nasıl kullanılır, Surgam ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Surgam Supozituvar

Ambalaj:

Endikasyon:

Antienflamatuar Özelliğine bağlı analjezik etkisi nedeniyle romatizmal hastalıklar(artrozlar, romatoid artrit, poliartrit, periartrit, tendinit),burkulmalar, kırıklar, diğer travmalar, genel ve özel cerrahi dallarında karşılaşılan sekeller, ortopedik cerrahi, yüzeysel flebit ve fleboskleroz,tonsillit, farenjit, sinüzit ve otitin tedavisinde endikedir.

Surgam Kontrendikasyon:

Mutlak Kontrendikasyonlar: Belirgin Bazı ilaçlara, örneğin aspirin veya prostaglandin sentetazı inhibe edici diğer müstahzarlara karşı astım kriziyle reaksiyon gösteren hastalar, tiaprofenik aside karşı aşırı duyarlılık, anamnezde mevcut veya geçirilmekte olan mide ülseri, ağır hepatoselüler ve renal yetmezlikler.Nispi Kontrendikasyonlar: Başka Bir antienflamatuar ilaçlar, örneğin aspirinle birlikte kullanımı,oral antikoagülanlardan heparinle, hipoglisemi yapan sulfamidler ve lityumla birlikte kullanımı.

Surgam Uyarılar:

Surgam Yan Etkileri:

Surgam İlaç Etkileşimleri:

Oral antikoagülanların,heparinin ve sülfonamidlerin etkisini artırabilir. Lityumlu İlaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Diüretiklerin etkinliği azalabilir. Metotreksatın hematolojik toksisitesini ve tiklopidininantiagregan etkisini artırabilir. Ülseratif ve hemorajik etkileri bakımından additif bir potansiyeli vardır.

Surgam Doz Önerisi:

Surgam Supozituvar: Sabah ve akşam birer supozituvar uygulanır veya oral tedaviyi tamamlamak üzere gece yatarken sadece 1 supozituvar kullanılır. Yalnız yetişkinlere uygulanmalıdır.

Surgam 300 mgTablet: