Synarel

Synarel

Synarel nedir ne için kullanılır, Synarel nasıl kullanılır, Synarel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nazal Sprey

Nafarelin asetat

Ambalaj:

 200 mg/doz 60 dozluk, püskürtme pompalı şişe.

Endikasyon:

Endometriozis Ağrı ve endometriotik lezyonlar dahil, hormon tedavisinde endikedir.

Kontra Endikasyon:

 GnRH, GnRH analoglarına karşı aşırı duyarlığıolanlarda kullanımı kontrendikedir. Ayrıca, tam tanısı konmamış vajinal kanamalı durumlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Nafarelin düzenli olarak kullanıldığında ovulasyonu inhibe eder. Hastalar, hormonal olmayan kontraseptif kullanmaları konusunda uyarılmalıdır. Gebelik döneminde kullanılmamalıdır.Emzirme döneminde kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 Nadir olarak ürtiker, kaşıntı, kızarıklık, gö-ğüs ağrısı gibi alerjik reaksiyonlar görülebilir. Günde 400 mg nafarelin kullanılması sırasında göz-görülebilen yan etkiler sırasıyla; sıcak basması, libido değişikliği,vajinal kuruluk, baş ağrısı, emosyonel değişiklikler, akne, miyalji,burun mukozasında irritasyon dur.

Doz Önerisi:

 Endometriozis tedavisinde önerilen doz, günde 2 kez 200 mg’lik birer püskürtme dir.Uygulama, sabah bir burun deliğine, akşam diğer burun deliğine bir püskürtme şeklinde yapılır. Toplam doz 400 mg/gündür. Tedaviye menstrüel siklusun 2. ve 4. günleri arasında başlanmalıdır. Tedavinin önerilen süresi 6 aydır. Genellikle 6 aylık bir süre yeterli olmaktadır. Uygulama sırasında hapşırılacakolursa, doz tekrarlanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...