Syndol

Syndol

Syndol nedir ne için kullanılır, Syndol nasıl kullanılır, Syndol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Naproksen Sodyum

Ambalaj:

 275 mg x 10 ve 20 Tablet

: : Tablet 550 mg x 10 ve 20 tablet.

Endikasyon:

 Migren Profilaksisi ve akut migren krizi tedavisi, nevralji, siyatalji,miyalji; dismenore ve rahim içi araç uygulamasında, uterus relaksasyonu ve analjezi sağlamak amacıyla; ağrılı dental problemler, diş çekimi sonrası görülen ağrılarda analjezik ve antienflamatuar olarak;burkulma, gerilme gibi spor kazaları ve postoperatif ağrılarda;bursit, tendinit, sinovit, tenosinovit, lumbago; enfeksiyöz hastalıklarda spesifik tedaviye ilave olarak analjezik, antienflamatuar antipiretik amaçla; romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit ve gut tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Naproksensodyuma duyarlı kişilerde ve aktif mide veya duodenum ülseri bulunanlarda,ülserasyona ve kanamaya eğilimi olanlarda, asetilsalisilik asitve/veya diğer nonsteroid antienflamatuvarlardan herhangi birinekarşı astım, rinit ya da ürtiker gibi reaksiyon gösterenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Midebağırsak kanamasına ve ülserasyonuna nedenolabilir. Böbrek fonksiyonları ileri derecede bozuk olanlarda naproksensodyum çok dikkatle kullanılmalıdır. Kalp yetmezliği bulunan hastalar yakından izlenmeli, gerekirse doz ayarlaması yapılmalıdır. 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Ancak juvenil artritte, 5 yaşından büyük çocuklarda kullanılabilir. Gebelikte kullanılmamalı, gebeliğin son dönemlerinde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,hafif periferal ödem, kulak çınlaması, baş dönmesi gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Hidantoin,sülfonamidler, sülfonilüre, furosemid,b blokerler, lityum tuzlarının etkilerini güçlendirebilir.Oral antikoagülanlarla birlikte kullanıldığında doz ayarlanması gerekebilir. Probenesid ile birlikte kullanıldığında, plazma konsantrasyonu ve yarılanma ömrü artar. Metotreksat ile birlikte kullanılması gerektiğinde çok dikkatli davranılmalıdır; metotreksatın tübüler sekresyonunu azalttığında toksisitesi artabilir.

Doz Önerisi:

 Tüm ağrılı durumlar, primer dismenore, akut tendinit ve bursit te başlangıçta 550-1100 mg, 6-8 saat sonra 275-550 mg. Romatoid artrit,osteoartrit, ankilozan spondilitte, başlangıçta 550-1100 mg 12 saat arayla 550-1100 mg. Juvenil artritte, 2 yaşın üzerindeki çocuklarda günlük doz 10 mg/kg olarak 2 kere verilir. Akut gut nöbetlerinde, başlangıçta 3 kez 275-550 mg, ardından 8 saat arayla 1 kez 275-550 mg (nöbetler geçene kadar). Genel Olarak yetişkinlerde günlük doz 1375 mg’yi, çocuklarda ise 15 mg/kg’yi aşmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...