Synergon

Synergon

Synergon nedir ne için kullanılır, Synergon nasıl kullanılır, Synergon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Progesteron 10 mg,follikulin 1 mg

Ambalaj:

 1 mLx2 ampul.

Endikasyon:

 Premenstrüel Sendrom, menstrüel düzensizlik, iyicil mastopatiler, premenopoz,menopoz ve luteal yetmezlik nedeniyle ortaya çıkan kısırlıkta endikedir.Ayrıca düşük tehlikesi veya luteal faz yetmezliğine bağlı tekrarlayan abortusların önlenmesi de de endikedir.

Kontrendikasyon:

 Meme ve üreme organları karsinomu, vajinal kanamalar ve ölü embriyo abortusların kontrendikedir.

Uyarılar:

 6-12 aylık periyotlarla meme, pelvik organ, hepatik ve papanikolaou testleri yapılmalıdır. Gebelerde (luteal yetmezlik hariç) ve süt veren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Baş dönmesi,uyku hali, sersemlik, akne, sindirim bozukluğu, hepatik yetmezlik,vajinit, virilizm ve menstrüasyon süresinin kısalması ve kanama gibi yan etkiler görülebilir. Oluşabilecek uyku hali nedeniyle preparatın gece yatarken kullanılması önerilmelidir.

Doz Önerisi:

 Amenorede 4 gün süreyle günde 1 Ampul olmak üzere her 28 günde bir uygulanır. Habitüel abortus ve düşük tehdidinde 5-7 gün süreyle günde 1 Ampul uygulanır. İnfertilitede siklusunikinci yarısında 14 gün süreyle ¼-1 Ampul enjekte edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...